Namn: Lösen:

Dyk nr: 257, Vagnhärad, Technical Diver


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kimmo Ilvonen  
DATUM :
2005-12-04
MAXDJUP :
42,7 meter
DYKTID :
42 minuter
VISAD :
546 ggr

Då var det dags för de sista mixdyken på kursen. Vädret sög som vanlig men jag kände mig ändå ruggigt laddad trots att jag fått gå upp mitt i natten (praktiskt taget). Grodan var också där med någon kurs men annars var det öde i Vagnhärad. Bara vi som var dumma nog att dekodyka denna underbat regniga 2:a advent.

Gas: 21/35 230 bar (knappt)--> 140 bar (drygt) :-)
O2 150-->100 bar

Dykplanen var max en kvart bottentid. Plan B var 20 minuter men ingen av oss var nog egentligen särskilt sugen på att göra någon längre bottentid i kalkhålet. Framförallt inte Kimmo visade det sig sen eftersom hans dräktgas i princip var slut så han blev väldans 'smal' på djupet =P


Vi hoppade i och efter s-drill o bubblekoll så började vi sjunka mot botten. Märkte att det börajde läcka lite lätt i höger hansdske men orkade inte bry mig om det just nu. Att handfa-n blir kall det får man leva med. Simmade runt runt runt i tratten och förvånades över hur fruktansvärt lättandad och klar i skallen man var. Magiska grejer det där heliumet.....
Kollade in i gruschaktet också och sen började vi lätta mot grundare vatten efter att ha stirrat oss less på 'Puch'en och cyklarna. Jag ledde dekot efter följande plan:

21-1
18-1
15-1
12-2
9-4
6-7-->100% O2

Gasbytet och allt funkade kanon. Med två minuter deko kvar skulle jag skjuta säck. Problemet var bara att min högra hand var död vid det här laget så jag hade väldans svårt med att hantera spolen och säcken. Inte blev det lättare när jag skulle klippa loss primären för att fylla säcken men min frusna hand vägrade samspela. Säckskjutandet tog således tid och avvägningen var allt annat än gudomlig under den tiden jag fipplade med skräpet. Fick i alla fall iväg den till slut och sen började vi ta oss uppåt de sista meterna. Hade ett helvete att rulla in spolen med min sönderfrusna hand men men den tinade ju sen igen.

Ett sjysst dyk allt som allt.


Planerat 38 minuter.
Run-time totalt 42 minuter