Namn: Lösen:

Dyk nr: 36, Hällebäck


DYKARE :
PARKAMRAT :
Markus Hjärtstam  
DATUM :
2006-01-14
MAXDJUP :
35 meter
DYKTID :
33 minuter
VISAD :
460 ggr

Hade tänkt att plugga makroekonomi hela dagen men när Mackan ringde och bönade och bad om att få med mig ut på ett gullmarsdyk så var det svårt att tacka nej. Färden gick mot Hällebäck och för att spara tid så hade Mackan tagit med JOEs 2*18*232. :)
Dessutom så skulle jag göra mitt första dyk med torrhandskar på flera år.

Väl framme i Hällebäck så kastar vi oss snabbt i vattnet. Dubbel 18 är ett riktig stort flaskpaket men jag gillade dem förvånansvärt mycket. Skönare på land än dubbel 15 och i vattnet så märkte jag ingen skillnad.
Mitt nya ringsystem (SI-Tech) fungerade mycket bra och får högsta betyg.

Hur var då dyket?
Det var något kyligt (2 grader) ner till 16m där det blev betydligt skönare (4 grader).
Sikten var väldigt klar även om de stora algblomningspartiklarna förstörde lite. Men det var bättre än vi trodde. Under 21m så tog dock den bra sikten slut helt. Det var riktigt kasst.
Vi gjorde en avstickare ner till 35 men då sikten bara dlev sämre och sämre så gick vi upp till 20m där blev det genast bättre och vi spenderade resten av dyket på mellan 15-20m

Vi såg mest det gamla vanliga. Fiskar, krabbor osv.
På land hade vi sett delar av en båt liggandes på stranden. Resten av båten hittade vi på 20m.
Julgranen fanns kvar.

Jag märkte under dyker att jag hade väldigt lite dyktid. Det hela kom till sin spets när jag märkte att jag hade 10min deco när Mackan hade 0. Vid närmare kontroll så visade det sig att Gekkon som jag hade lånat var ställd på ++. Det var inte kul. Men Då Mackan inte hade några minuter alls på sin D9 så gjorde jag en kompromiss och låg kvar några minuter och gick sedan långsamt upp. Kändes som att det vore farligare att frysa på 3m än gå upp. Speciellt när den andra datorn inte hade något deco. Det tyckte inte datorn om, men jag kan min tabell och anser att kyla är farligt.
Jag frös inte alls under dyker, men vid decot så började det bli lite kylslaget.


Summering:
Kallt, bra sikt ovanför 20m.
Skönt att få dyka igen.

Idag var det dessutom ett år sedan vi var i Florida. Suck, jag längtar dit...