Namn: Lösen:

Dyk nr: 76, Alvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-01-14
MAXDJUP :
5,3 meter
DYKTID :
20 minuter
VISAD :
553 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Jahapp... Det var så dags för det tredje och sista dyket den här isiga dan. Stefan var stressad som fan för han skulle med tåget som gick klockan tre. Klockan var nu redan två och han kände att det började bli lite körigt.
(det skulle sen visa sig att Krille haft rätt hela tiden, tåget gick 16:15 men det skulle Stefan upptäcka först på centralen)

Stressigt ja... Då ska det jävlas, förstås!
Min regg frös, Stefans frös, inflatorn frös, Petters regg frös och så höll det på. Det var friflödandets julafton liksom... Det pös ta mig fan överallt hela tiden där en stund och kranar skruvades frenetiskt.
Till slut tröck vi oss under ytan med förhoppningen att grejerna skulle tina upp under vattnet. Min primär friflödade så fort jag andades i den så istället körde jag på back-up:en med förhoppningen att primären skulle må bättre efter en stund. Det gjorde den...

Den här gången skulle vi inte dyka med rep utan med reel. Första isskruven hade vi gjort fast ovanpå isen och nu var mitt uppdrag att dra in nästa skruv under isen.
Den satt snart på plats och Stefan gjorde fast linan med en hake.

Sen plaskade vi mest undan tiden med en ständig blick på armen för att kunna gå upp så fort "PADI-standards" tillät för att vi ändå skulle bli godkända för kursen.

Vi släpade oss upp på den nu ännnu halare iskanten och Stefan rusade mot stranden för att packa ihop sina prylar. Han var på gränsen till sammanbrott när han bad Krille hoppa in i bilen och sen kom han då till centralen, en dryg timme för tidigt...

Medans Krille var borta passade vi andra på att fika lite och hör plötsligt en smäll från isen. Det var Krilles ena slang som stack... Så jag fick tre dyk men paketet fick fyra.

Ja, sen skulle vaken återställas, linor packas ihop, grankvistar ställas ut för att markera vaken, prylar skulle packas och 150 kilo is skulle in i bilen.
Men, framåt 19-tiden och 11 timmar efter jag åkt hemifrån var jag inne i värmen igen...
Tack Petter för en trevlig och givande dag!!
(jaja, tack ni andra också)