Namn: Lösen:

Dyk nr: 204, Sverige, Värmdö, Harm(isdyk)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-03-13
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
20 minuter
VISAD :
557 ggr

Efter ett ytintervall fyllt av varm choklad och juice, uppmätning av distansen till harm från land, exakt 2 salvorullar, och några vilsna personer som irrat sig ut till oss och undrade vad vi egentligen höll på med var det dax att hoppa i igen. Självklart i all isdykningsära frös herr primärreg nästan direkt. Softade under isen ett tag och försökte få den att behaga tina. Den ville inte det helt så drog ner ändå, bubblade bara lite. Väl några meter över dom roliga sakerna att stirra på vid snöret försökte jag få liv i reggen, som blev mer och mer trögandad. Bytte till backupen, och tog ett skönt djupt lättandat andetag.
Sjävklart hade en stor isbit behagats bildas där och tyckte att det var jätteroligt att flyga långt ner i lungorna. Hostade snyggt upp den igen, och vid nästa andetag ville den ner i lungorna igen. Nu tyckte den reggen också att den skulle lite bubbla och ha kul. Stängde av den, tömde allt på luft och skruvade på den andra reggen istället, får väl leva med lite trögandat. Efterföljande säkert 10 minuter beundrade jag alla dom fina detaljerna 3 meter under mig, samtidigt som det graciöst skruvades kranar både här och där. På och av för varje andetag osv, det där som man får göra på varje andraisdyk.

Tröttnade lite på det och dmitri ville utforska förens innandömmen, lämpligt nog var vi precis ovanför det, så några snygga fina tecken att han kunde sticka in och jag stirra på honom utanför med mina roliga kranmanövrar. Tecknat och gjort. Såg riktigt mysigt ut där inne faktiskt. Kom fram till att det inte känndes riktigt bra att göra dyket som planerat med en snabb sväng runt vraket, så drog upp istället. Herr urinblåsa var väldigt nöjd över det iallfall, för den hade intagit lite väl mycket vätska innan.

Kom överens med dima på min allra bästa och finaste teckenspråkiska att han skulle spoola in spoolen medans jag stressade upp ur vaken och gjorde mig klart att ta ännu fler egobilder på honom.

Upp på land, packade på alla mina prylar på tvillingarna, och tog tag i kopplet, aka grenremmen, och drog dom ända fram till bilen. Vem har sagt att det inte är effektivt med snö och is. In med prylarna i bilen sen fort till styrelsemöte med kthdk...

Sen avslutades dagen med fyllning i kompressorrummet där vi var så snälla att tom fylla upp bankarna så någon stackare skulle slippa imorron. Bara för den nya kompressorn är så snabb och fin. :-)