Namn: Lösen:

Dyk nr: 217, Sverige, Lysekil, Kramkistan


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-04-11
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
534 ggr

Efter ett ytintervall i bilen ätandes samma form av sallad som gårdagen, på självs begäran, då själv gillar pastasallad, och att det är så sjukt enkelt att ta med och göra. Efter stefans tips på oxygene centret så rekar han och henrik stället efter det där det dom nu blivit tipsade om. Jag och dima softar i bilen så länge och smälter maten. Åker iväg till ett ställe så nära det går.

Enligt beskrivningen från en viss person så skulle vi gå bort runt en klippa bara. Mja, sanning med stor modifikation. Det va minst en halvkilometer att gå, upp för lite trappor, ner för backar, och på lite klippor. Stackars dmitri såg ut att hålla på att avlida av det hela. Väl framme vid vattnet, själv var sjukt överhettad vid det här läget. På med mask och ishuva i vanlig ordning, och fenorna då. Varpå det blir dax att simma en bit. Ingen liten bit heller, men inte fullt lika långt som man fick gå innan. Kommer aldrig klaga på varken ytsimm eller gång ut till harm nästa gång. Var som att vandra ut till harm på isen, några gånger om, och sen ta ett ytsimm bort till karlsö, ja, nästan iallfall.

Väl nere under vattnet möts man av en riktigt bra sikt, säkert över 15 meter, bara lamporna som sätter begränsningen. Så synd att det inte finns något att se, men den där bra sikten. Hela dyket spenderas, för min del, att följa efter dmitris lampa, och se på det dom vill att jag ska se på. Det andra jag gör under majoriteten av dyket är att blända dom där stackars små maneterna och ge dom en riktigt ordentlig genomstirring. Dom är rätt roliga att studera faktiskt, men sina delar som ändrar färg när dom känner för det, och att dom drar in sina tentackler när dom vill, och när man tar på dom.

Så var det bara dax att simma tillbaka, och gå tillbaka. Urk... På vägen hem, på vägfärjan är det någon som observerar att glassbilen som tutat i området vi precis varit i finns med på båten. Självklart är dima inte sen på att gå ut och köpa glass av den, som det glatt mummsas i sig i bilen. Dagen avslutas sen med att tillverka föda i form av kött och potatis, som själv åt med stor belåtenhet och blev sjukt tillfredställd och övermätt av.