Namn: Lösen:

Dyk nr: 88, Thailand, Phuket - "King Cruiser"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2001-11-21
MAXDJUP :
26 meter
DYKTID :
38 minuter
SIKT :
10 meter

Klicka för förstoring

Till album »

Utfärd med scandinavian divers.
Upplockad på hotellet 20 minuter senare än sagt, visade sig att en bakfull amerikan var orsak till detta, de hade tydligen behövt väcka honom.
Nåja...
King Cruiser är vraket efter en färja som gick mellan Phuket och Phi-Phi islands. Sjönk 1997 efter att ha gått på Anemone Reef. 600 passagerare, alla klarade sig. Man kan lungt påstå att mina förväntningar var uppskruvade till max.
Divemastern samlade ihop alla och vi hoppade i, ganska hög sjögång och rejält strömt så det bestämdes för snabb nergång och samling nere vid vraket. Okej... började nedstigningen och upptäcker ganska snart att jag har problem att tryckutjämna höger öra... faaaan också, går upp lite och försöker igen men det funkar inte. Jag ser alla andra försvinna ner och jag signalerar till divemastern att jag inte kan gå ner, men han ser inget. Till slut är alla utom synhåll och jag avbryter på eget bevåg dyket.
Väl på ytan hade strömmarna tagit mig en bra bit från båten så ett litet uppiggande ytsim. Väl vid båten träffar jag på grupp 2 som var på advanced kurs. Jag snackar med divemastern och säger att jag vill göra ett nytt försök och vi gör en låååååååångsam nedstigning efter linan. Det lyckas, fast örat krånglar vidare.
Väl nere på vraket kollar vi in ankarspel mm. Tar ett varv runt vraket. Mängder av fisk, puffer, sjöborrar mm.
Sikten var verkligen ingenting att skryta om, max 10 meter.

Mer info om King cruiser:
http://www.siamdivers.com/sites/wreck.htm
http://www.phuket-guide.net/phuket_diving/king_cruiser.htm
http://sea-bees.com/english/docmai.htm