Namn: Lösen:

Dyk nr: 490, Sala - "Badbrottet"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-05-10
MAXDJUP :
21,1 meter
DYKTID :
41 minuter
VISAD :
755 ggr

Badbrottet var det ytterst länge sedan man besökte och med ett fint glänsande cave-cert i plånboken kan man göra det dykpolitiskt korrekt, great!

Mats har sin lediga vecka så jag värvade honom för att följa med. Nicke och Bergström var sugna men hade större arbetsmoral än mig och åkte till en sumpig marina och kikade på bojkättingar i stället. Wallner tyckte att han blivit för fet och Linda hade ont i örat.

Väl framme i Sala ringde vi Jonas Eklöf som snällt dök upp med dyktillstånd och ett glatt humör.

Vi började med tunnlarna på 10 meters nivån. Lyckades hitta rätt direkt och vi simmade in i den högra tunneln. Sikten var helt okej där inne, i dagbrottet var det si så där.
Simmade tunnelns längd och vände sedan, tog den korta avstickaren till vänster där jag lämnade över linrullen till Mats för att jag frös som satan om handen. På tillbakavägen besökte vi "kontoret".

Till saken kan också nämnas att jag höll på att bli av med min fina linrulle som av okänd anledning lossnat från D-ringen. Jag svor för mig själv och funderade på om jag skulle mörka det för Mats eftersom jag brukar tracka honom för att hans fjortonhundrakronorsrulle ligger någonstans vid Karlsö, men beslöt att erkänna. Hade dock rötan att simma rakt på rullen som snällt låg och väntade vid vår igångsplats.

2x12 : EAN 29