Namn: Lösen:

Dyk nr: 307, Dyviksvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sjödin  
DATUM :
2006-05-21
MAXDJUP :
13,3 meter
DYKTID :
45 minuter
VISAD :
735 ggr

Sikt 4-5m
Temp: 2 grader på vraket, 6 grader ytvatten

Då tvillingarna fortfarande var sprängfyllda med en mumsig 32:a efter förra helgens inställda dyk, var jag aningens skeptisk till att slösa gasen för ett dopp i någon gammal sumpig skräpvik. I synnerhet då Ingrid och Tyr skulle besökas på onsdag och förfyllda flaskor skulle göra logistiken inför onsdagen avsevärt smidigare.
Turligt nog hade Danne ett välfyllt dubbelpaket hemma som fortfarande verkar tämligen odykt så det fick jag låna, det och Dannes väldoftande långkalsonger eftersom jag inte pallade åka förbi hemma och hämta mitt.

Efter sedvanligt snick och snack styrde vi kusan mot Dyvik då ingen av oss varit där på evigheter och Daniel vägrade dyka Alvik. Givetvis körde vi fel ett par hundra gånger men till slut hittade vi i alla fall viken.

Efter att ha förlossat Daniel (tvingat på honom dräkten), och jag fått på mitt traskade vi glada ner till DY-viken och kastade ner oss i lerpölen. Bojen satt kvar så simmade dit och efter en snabb S-drill gled vi ner till 5m där det bubbel-checkades. Strax under skymtade vraket och sikten var över förväntan. Riktigt ljust var det dessutom. Det blev nåt varv runt och sen fäste jag linrullen för att lägga lite lina i träningssyfte. Därefter följde vi en lina som någon fäst i vraket för att kolla var den slutade. Linan låg slappt i dyn och när vi kom fram till en bojkätting bestämde vi oss för att strunt i den och ta en vända på segelbåten också. Därefter drog vi in mot stranden och på 9m skulle vi skjuta säck. Det tog betydligt längre än väntat och det märks att det var ett tag sen. Med ishuvan var det svårt att titta ner mot fickan så man fick slita ut allt på känn och sen lägga tillbaka extra spolen i fickan.
Säcken kom i alla fall iväg till slut och vi började uppstigningen med säk stopp och därefter en lugn och fin uppstigning den sista biten.

Ett slappt och odramatiskt dyk vilket var pecis lagom en söndag som denna. I bilen hem spekulerades det om vems mamma som.........

/C

Parkamraters loggar:
Daniel Sjödin - Dyviksvraket, Tyresö, Stockholm