Namn: Lösen:

Dyk nr: 7, Husbygropen Munsö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Pontus Rosén  
DATUM :
2006-05-30
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
50 minuter
VISAD :
629 ggr

Det var sagt att regnade det så Var det dålig sikt i "pölen" men man såg hyfsat bra. Vi stanade på norra delen av gropen och började sätta på sig alla sakerna. Jag hade alla mina nya saker med så för mig var det jungfrudopp med utrustningen. Rosén Hade hyrt från Åkersberga och fått tag på den mest slitna medium dräkten jag sätt. Han VAR torr på väg i men klagade väldigt snabbt att den läkte. Själv hade jag min 12mm våtdräkt på och det var varmt och skönt. 16 grader i vattnet och 15 i luften med "byig" vind.

Jag hade köpt in en ytboj som jag snyggt skulle rigga upp, både jag och Rosén skrattade och sa att och Wallner sätt oss nu skulle han riva certet.

Efter LITE trassel fick vi dit den där vi ville ha den, 5 m ut från strand och på 5 m djup. Vi gick ner och började simma mot mitten. Vi har hört att gropen är djup men vi visste inte om vi skulle tro på skrönorna men efter kanske 20 m simning var vi nere på 16 m och bestämde oss för att göra en säker uppstigning. Funkade rätt bra men behöver öva på att få ner farten dom sista 5 m.

Vi såg inget roligt som var värt att titta på mer så vi bestämde oss för att simma in mot kanten och följa den tillbaka till utsprungs punkten. Vi höll oss perfekt avvägda och på ca 6 m djup hela tiden. Ungefär 10 m ifrån stranden där bojen låg hittade vi ett gigantiskt träd liggandes på sidan precis vid kanten. Den Var riktigt maffig med många och stora grenar som spretade huller om buller. Vi gick upp till ytan för att snacka och kom fram till att glida ner till botten för att få se hela trädet. På 9 m djup kunde vi titta upp på det magiska trädet och se fiskar som stod gömda i grenverket. Otrolig syn.

Jag hade som mål att hitta tillbaka till bojen under vattnet och när vi precis skulle strunta i det och gå upp simmade jag in i repet. En perfekt avslutning på ett perfekt nybörjar dyk.