Namn: Lösen:

Dyk nr: 182, Tjurholmsknappen, Strömstad


DYKARE :
PARKAMRAT :
Per Bjerde och Krille Andersson  
DATUM :
2006-06-04
MAXDJUP :
31,4 meter
DYKTID :
52 minuter
VISAD :
405 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Åkte hit direkt efter förra dyket och käkade lunch på ön. Det är en liten ö med en fyr på. Alla somnade efter mackorna idag med fast det var lite molnigt och småkylig vind.
Plockade på två kilo bly till efter förra dyket.
Fint väggdyk med otroliga mängder nakensnäcksäggsamlingar. Såg klorna på en hummer och bakom stenen där den gömde sig en stor fin nakensnäcka.
Höll på att flyta upp från 17 m igen. Höll fast mig i en stor sten. Per och Krille höll ner mig och Krille gav mig en sten. Per höll mig i grenremmen på vägen upp. På säkerhetsstoppet fick jag lite rent syre av Krille. När säkerhetsstoppet var klart flöt jag upp till ytan där jag äntligen lyckades tömma dräkten och sen var det inga problem att gå ner igen. Jag hade perfekt avvägning på tre meter med tom väst och ca 20 bar i flaskorna.
Grabbarna tror att mitt underställ lägger sig som ett lock under ventilen när det är fuktigt. Det stämmer nog, vid ett tillfälle var min vänstra överarm som en ballong utan att ventilen släppte ut något. Ventilen verkar läcka eftersom min vänstra arm är väldigt fuktig efter varje dyk. Krille har små ventilhål i sitt underställ vid ventilen och jag funderar på att sätta in öljetter i min.