Namn: Lösen:

Dyk nr: 196, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Monika G, Alexander S  
DATUM :
2006-06-18
MAXDJUP :
27,1 meter
DYKTID :
40 minuter
VISAD :
576 ggr

Efter lite mer än en timmes färd från förra stället så hade man fått i sig det sista av frukostbaguetten, det mesta av den medhavda pasta-salladen, en mugg kaffe och en bulle. Livet leker verkligen så här vackra dragar på sjön!
Tom som vi dök med på Sappen skulle nu dyka med Mide, Alexanders parkamrat från första dyket skulle stå över så vi tog med honom med oss. Han dök med luft så vi sa att vi försöker hålla oss kring ett maxdjup på 25m för att han skulle få lite bottentid också.
Vattnet var mycket grumligare än på sappen men det var hyffsat ändå. Kom ner i fören, och simmade ganska snabbt bort till bryggan där vi spenderade ganska mycket tid, kikade in på bryggan, kollade in radar-antennerna m.m gjorde en lov till bort mot fören och tillbaks. Monika plåtade in på bryggan, och även sol-stolen som står nedanför den. Monika och jag gick ner till ca 27m när hon skulle fotografera dubbel-paketet som står i gången under bryggan. När Alexander signallerade att hans no-deco tid började närma sig sitt slut så följde jag och Monika honom bort till bojlinan som överenskommet. Jag frös ordentligt om händerna och Monika verkade inte superpigg på att ta ett varv till så det var bara att släcka lampan och hänga fast lamphuvudet och påbörja våran uppstigning vi också. När vi kommit säkert 2m så kom en ensam dykare simmande frenetiskt kollande efter sin dykbuddy, massor av luft hade han i dräkten, han följde bojlinan upp i vådlig fart. Nån minut eller två senare då jag och Monika säkert kommit till 15m så kom nästa ensamma dykare upp längs linan. Jag signallerade till honom att hans parkamrat var ovanför oss, så han fortsatte uppåt. Knappt 30 sekunder senare kommer dom båda neråt igen. jag och Monika tittade på dom, och på varandra.. Sen ryckte vi på axlarna och fortsatte sakta och stilla våran uppstigning.. Jag menar, vad kan man göra? Vi gjode säkerhets stopp som vanligt och som vi brukar göra så simmade vi under MobyDick bort till stegen. Där plaskade mide omkring med bara torrdräkt och fenor. Jag tror att jag fick nån bra bild, eftersom jag fick låna kameran mot slutet av uppstigningen.
Superbra dykning. Inget strul med dräkten på hela dagen, hur skönt som helst. Nu ska jag bara hitta mig ett underställ som håller mig varm en kvart längre eller så...
===========================================
Sikt: 2-6m
Luft start/slut (bar): 220/70
Flaska: 12/232
Gas: EAN32
Temp luft/Vatten (C): 21/6
Väder: Soligt!