Namn: Lösen:

Dyk nr: 27, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fredrik Larsson  
DATUM :
2006-06-18
MAXDJUP :
29,2 meter
DYKTID :
28 minuter
VISAD :
597 ggr

Andra dyket denna dag. Tyr gick på grund 2001 när hon bogserades.
Vi gick ner längs en tamp fastsatt i aktern på vraket. Hade föreställt mig att hon skulle vara betydligt större än hon var.
Vi simmade mot fören, där fann vi en solstol på däcket precis innan överbyggnaden, satte mig där för att posera inför Andreas kamera =), när vi sedan började simma vidare märkte jag att Fredrik var borta, jag gjorde tecken till Andreas och Tobbe som vi dök med, Andreas simmade då iväg för att leta, men kom ganska snart tillbaka utan Fredrik, jag simmade då iväg själv, tillbaka över vraket och fram till uppstigningslinan i aktern, tittade uppåt och såg en massa dykare som låg på säkerhetsstopp en bit upp, så jag simmade upp och som tur var så fann jag honom. Det visade sig senare att han fått problem med torrdräktens ventil och åkt upp utan förvarning från 25m till 14 m. Det var skönt att allt löste sig till slut.
Styrhytten var det bästa på vraket, där satt det gott om monitorer och instrument så det fanns mycket att titta på. Tyvär så simmade jag aldrig in, fick nöja mig med att sticka in huvudet genom fönstrena.