Namn: Lösen:

Dyk nr: 498, Alvik - vraket "Tore"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-06-30
MAXDJUP :
10,8 meter
DYKTID :
50 minuter
VISAD :
644 ggr

Vårat kvällsdyk blev mer ett nattdyk när vi i 22-tiden gled ner i alviksvattnet denna fina fredagskväll. Den beryktade bra sikten som skulle råda såg vi inte skymten av, tvärt om var det ganska kass.
Vi värmde upp med ett varv runt vraket och stötte på monsterabborren Börje, eller om det är en av hans ättlingar. Det är helt klart den största abborre jag någonsin sett... och det faktum att den är i princip helt orädd för dykare gjorde den smått läskig. När jag gled igenom bygget tyckte den nog att jag inkräktade på hans teritorium för han gjorde läskiga närmanden och det var nästan så att jag backade ut :-)

Efter uppvärmningsvarvet gick vi loss på det stackars vraket och klängde oss runt i allt där en person rimligtvis kan få plats. Därefter följde vi linan ut mot segelbåten. I den stora högen av stockar hade någon stackars båtägare hopplöst trasslat in ett 5-kilos ankare som vi efter segelbåtsbesöket bärgade till "Tore" och hängde upp i fönstret till hytten.

Vid 23- tiden bröt vi ytan till den iaktagande barnfamiljens förvåning. Vi vinkade och gled upp, tackade för idag... och på återseende.

2x12 . EAN 30