Namn: Lösen:

Dyk nr: 100, Stora Lund, Vättern, Stranden


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jessica Hultstrand, & Emma Junghage  
DATUM :
2006-07-01
MAXDJUP :
15,6 meter
DYKTID :
45 minuter
VISAD :
659 ggr

Semidry
Ner Kl: 12:00 Upp Kl: 12:45
Temp.i luften: ca: 30 gr
Soligt
Vatten temp 21 gr
Max djup 15,6 m.
Sikt ca: 10-15 m.
Flaska 8l 300 bar

Fredrik Johansson, Daniel Schützer, Emma Junghage, Jessica Hultstrand, och Jag, tog packade bil och kärra med grejer och stack iväg kl: 06,00 från DM.
Vi skulle reka platser för kommande utfärder med DM. Och vi tjejer skulle göra karta.

Först åkter vi till Vättern och Örnviken. Där skulle Fredrik och Daniel rekade platsen vid klipporna, där man kan dyka djupt efter avsatser och vägg. De dök runt udden och kom upp där vi gick i.

Jessica, Emma och jag dök från stranden i viken. Där gjorde vi vår UV-karta, för DM-utb. Vi simmade ett par tre meter ifrån varandra och kollade djup, botten, mm. Man skulle kunna se kräftor och fisk, men vi såg ingetdera, hade fullt upp med vår karta. Men vattnet var som man har hört, klart och fint, och mycket bra sikt.

Jessica sköt sin säck, dels för att öva, och dels för att det gick mycket båtar utanför, och vi hade tänkt simma runt udden och komma upp vid klippviken, där Fredrik och Daniel dök i. Men vi vände istället, för det blev för bökigt att simma med säcken, och dels hade linan låst sig på 7 m.

Väl uppe på land, bytte vi om, sen bjöd jag på 100-dyk-tårta och cider, ja det blev inget champange, för vi skulle ju vidare och dyka.

Vi körde därifrån och mot Kvinnersta, där vi bara rekade från land.
Sen åkte vi vidare mot Nora och Uskavi, där nästa dyk skulle bli.