Namn: Lösen:

Dyk nr: 114, Hätteberget, Marstrand *****


DYKARE :
PARKAMRAT :
John  
DATUM :
2006-07-01
MAXDJUP :
26,1 meter
DYKTID :
36 minuter
VISAD :
827 ggr

Utfärd 14.00 med Marstrands dykcenter. Marstrands dykcenter skall ha en eloge för att de är så OTROLIGT service minded!!! John och jag var det enda dykparet som skulle ut på eftermiddagen. Trots detta så körde dykcentret ut oss till Hätteberget!!! {Vi fick själva välja dykplats - och då valde vi såklart Hätteberget :-)}

Strömt på ytan. Vi drog oss in mot fyren mha en tamp som fästs i fyren. Det var lite svettigt, men man vet ju sedan tidigare att dykplatsen är mödan värd. Vi hade lånat en ytboj av dykcentret som släppte ut sig under yttransporten in mot fyren. Blev lite trassel med linan ett tag och vi fick börja dyket med att stoppa ner bojen i Johns västficka.

Sen påbörjades dyket. Jag ÄLSKAR Hätteberget! Stora berggyltor och blåstrålar simmade runt oss i början av dyket. Såg i början av dyket en ordentligt stor sej som låg och tryckte i en skreva. Annars var det gott om sej i mindre storlek och en och annan mindre torsk. Njöt av de fina klippformationerna. Lite småströmt på ca 15-20 meters djup. Gick upp några meter och simmade in mot fyren. Här stannade vi en bra stund och spanade in alla fiskar. Tog ett varv runt fyren. Snultrorna simmade fram och tiggde musslor, men tyvärr fanns det inga musslor där vi låg att mata dem med.

Ytströmmen hade tilltagit ordentligt när vi kom upp till ytan och det gick hur snabbt som helst att flyta tillbaka till båten!

Sikten var jättebra under hela dyket!

13 grader
tid ner: 14.48