Namn: Lösen:

Dyk nr: 346, Stora Logärden, Hofors


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-07-06
MAXDJUP :
4,0 meter
DYKTID :
55 minuter
VISAD :
625 ggr

Groteskt "överblyad" för att Maya skulle få vikter som passade plus att jag dessutom inte tog något tunnt underställ och bara ett lager strumpor och vantar under torrisen. 30 grader i luften, 21 i vattnet. Rena utlandsdyket!

Första dyket med Marika som lånat ihop prylar.

Simmade från bortre viken för att "spara" lite på stugägaren som bor vid stranden och följde stranden och vidare bort till "gäddgräset". Där träffade vi på Bertil som den normalstora gäddan numer heter efter förslag från Maya. Han var på gott humör och lät sig betrktas både länge och väl. Ett litet stim med små mörtar höll också till här men det har inte hunnit blivit samma "barnkammare" som det var här under förra sensommaren. Såg ej till storgäddan.

Fortsatte till ekan där vi styrde om och följde stranden med de omkullfallna träden en bit innan vi vände tillbaka. Letade efter kräftor men de verkar vara helt borta efter att kräftpesten härjat i sjön för två år sedan.

Såg fortfarande mycket rom på botten men inte längre DNA-strängarna (som är abborr rom) utan nu i form av "donuts" och små bollar. Många små röda spindlar höll också till på botten eller kom simmande i vattnet.

Då det var dags att kliva upp kom ett stim med små abborrar farande så det blev till att ligga och kika på dem ett tag.

Mycket trevligt dyk!