Namn: Lösen:

Dyk nr: 196, Käppala, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Henrik Lorin  
DATUM :
2006-07-13
MAXDJUP :
35,6 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
335 ggr

Träffade Henke på jobbet häromdagen när vi båda skulle ta en bit tårta och såg varandras Stinger. Vi började snacka och bestämde oss för att göra ett dyk efter jobbet någon dag tillsammans.

Sikten var kass som vanligt vid ytan och ner till ca 12-15 meter, men sedan började det klarna upp. Vi dök vraket i lugnt och fint tempo. Jag övade lite bakåtsim och det börjar komma ganska bra. När vraket var slut var vi båda sugna på lite djup och följde botten neråt. Det var några fina bergspartier på vägen ner. Vid 35 började minuterna ta slut på våra datorer så vi vände.
Efter en lugn uppstigning via vraket till tio meter var det tänkt att vi skulle göra lite skills. Jag började med valve-drills men avbröt eftersom min backup gav lika mycket vatten som luft. Tur att det inte var skarpt, den måste fixas innan nästa dyk.
Vi sköt säck och jag lekte jo-jo när jag skulle ta upp säcken och inte hade någon visuell referens i den usla sikten. Något att träna på!
Vi tog det lugnt upp och låg extra länge på fem meter för att vädra ordentligt.
Jag kom hem 21.55 efter att ha skjutsat Henke hem. Fem minuter för att öppna en öl, sätta igång inspelning på kanal ett och slå mig ner för att njuta av "Den tysta världen".
En bra dykdag efter jobbet :-)