Namn: Lösen:

Dyk nr: 87, Largen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Michael Klingstedt, & Leffe  
DATUM :
2006-08-02
MAXDJUP :
3,5 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
583 ggr

(forts. från föregående logg)

Vi la oss och guppande en stund och insåg att inget instrument räknat tiden rätt. Maxdjupet visade sig ha varit 3,5 meter men då vi under stora delar av dyket legat på bara 1-2 meter hade tidtagningen då och då uphört. Vi trodde oss ha varit i vattnet i ungefär en timme och då vi alla hade en hel del luft kvar beslöt vi oss för att göra ytterligare ett dyk efter en stunds frisk luft och vila på ytan.

Under vårat andra dyk var gäddorna färre. Kanske hade de sett de andra dykarna som uppehöll sig i sjön, fått mer smak på deras kött än vårt och simmat iväg mot dem?
Vad vi dock fick uppleva var enorma stimm av en mindre okänd fisk av något slag. Det var rätt häftigt att se alla hundratals små fiskar röra sig som en enda massa i ljuskäglorna.
Kniv-Leffes lampa började ge upp så jag langade över min ena back-up. Efter en stund så slocknade även Mickes så vi påbörjade hemsimningen.
Micke satte av i en jävla fart och vi försökte förtvivlat hänga med i tempot. Så småningom började även luften att sina så vi bröt alla ytan och ytsimmade den sista biten in till stranden.

Nu hade det hunnit bli mörkt och när vi såg en klocka uppe vid bilarna konstaterade vi att vi varit i vattnet i över två timmar.
Vattnet var varmt så efter att ha fått av oss grejerna hoppade vi återigen i plurret, men den här gången draggade vi gädda med våra små "draggar" så att säga, som gud födde oss liksom... Det var skönt...

Efter att ha stuvat in allt blött i bilen styrde vi mot stan igen. Micke skulle släppas av hemma på Värmdö så vi körde till Vaxholm och bilfärjan. Det visade sig dock att den slutat gå för natten och vi tvingades ta vägen runt hela länet istället.
Men, det var en trevlig biltur där många ämnen hann debatteras till tonerna av italiensk smörsång. Fast den var förbannat lång...

Framåt ett på natten parkerade jag bilen och kunde återigen, efter ännu ett livsfarligt äventyr, stiga in i hemmets trygga vrå. Jag hade överlevt mötet med gäddorna och hade dessutom verkligen fått något att berätta vid fikabordet på jobbet på måndag.