Namn: Lösen:

Dyk nr: 166, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sussie Bryngelsson (& Conny Billquist)  
DATUM :
2006-08-27
MAXDJUP :
32,7 meter
DYKTID :
29 minuter
VISAD :
632 ggr

Sussie plockade upp mig typ i ottan för att åka och fylla mina flaskor. Sen burnade vi ut till Björkvik. Därifrån åkte vi ut till Najade med Conny på Västerort. Där var det dock lite väl mkt sjö och de flesta blev mer eller mindre sjösjuka. Vi bestämde oss därför för att prova med Sappen, men inte heller där var det särskilt lugnt så det blev Tyr.
När vi kom dit låg det redan två båtar där och det var 13 dykar i vattnet. Skoj att så många redan hunnit silta upp tänkte jag...
Jag och Sussie hoppade i tillsammans. Då upptäckte jag att min halstätning tog in lite väl mkt vatten så jag klättrade upp i båten igen och fick assistans av Lena. Det blev tyvärr inte helt perfekt och jag förstår fortfarande inte varför. Detta gjorde att jag under hela dyket simmade runt med och pyste luft i dräkten hela tiden för att hålla vätan borta. Funkade granska bra :-) Linan ner till vraket hade väl ca 45 graders lutning så det tog sin lilla tid att komma ner. Väl nere på vraket började vi med att simma bakåt längs styrbord reling och kika in vid maskin. Connys parkamrat fick problem med läckande mask och lämnade honom på linan så han slöt ganska snart upp bredvid oss. Simmade bla in i styrhytten och kollade in maskintelegrafen och ratten. Finns mkt att se på detta vrak :-)
När det började närma sig slutet på vår dyktid simmade vi sakta upp längs linan. Conny låg bredvid och tog det lugnt, sen försvann han för att dyka upp på stegen precis framför oss.
Mkt trevligt vrak och soft dyk. Kul att dyka med Sussie igen, det var ett tag sedan.

Vattentemp: 7
Sikt: 1-7
Luft 2*6*300 275 => 125
3 kg