Namn: Lösen:

Dyk nr: 6, Alviksvraket,SE


DYKARE :
PARKAMRAT :
Erik  
DATUM :
2006-08-27
MAXDJUP :
8,9 meter
DYKTID :
31 minuter
VISAD :
498 ggr

En utflykt med Filips alla OW: dykare. Första dyket med egen utrustning också så det var spännande. Kul att träffa på en del kursare igen.

Jocke som var guide gick ner först för att hitta linan och min PK och jag var i tredje paret. När vi kom ner hittade vi paret framför och där satt vi och tittade på varandra utan att vare sig hitta dom framför eller linan. Under omgrupperingen tappar jag och PK:n bort varandra för att hitta tillbaka rätt snabbt.

Utsimningen var trist, att ligga som tredje par med uppsiltning av högsta grad var inget kul alls. Fick luft upp i fötterna en gång. Kände direkt vad som höll på att ske och jag bara väntade att jag skulle vara upp och ner innan jag sparkade mig loss. Väl nere igen började jag flyta upp innan jag hann få ut luften men min PK slet tag i mig. Vaket gjort!!!

När vi kom till mellanstationen för linan hittade vi inte den... Vi letade rätt länge innan uppsamlingskillen "pappa" kom och hjälpte oss. Så när vi kom till vraket hade dom framför oss redan rundat vraket med högervarvet så vi tog istället vänstervarv och hittade dom vid styrmanshytten. Där kikade vi lite granna, inte alltför närgånget innan vi skrev in oss i gästboken. Tappade min PK i gästboksvillervallan och när det var klart så var det dags att simma tillbaka då med upphittad PK.

Tillbakasimningen var ännu tråkigare och ännu siltigare. Uppe på ytan och vid insimningen övade jag på att växla mellan reg och snorkel.

Tid i: 14:01
Tid upp: 14:32
Dykgrupp: E
Temp i vatten: 19
Temp på land: 25
Vikt: 8kg (3+3 fram 1+1 i trimfickorna)
Luft: 280-100 bar
Uppstiningshastighet: 5:e rutan (SLOW) >120%
Kläder: De vanliga minus fleecevästen