Namn: Lösen:

Dyk nr: 7, Alviksvraket,SE


DYKARE :
PARKAMRAT :
Erik  
DATUM :
2006-08-27
MAXDJUP :
11,5 meter
DYKTID :
33 minuter
VISAD :
665 ggr

Andra dyket med Filips kursutflykt. Helt plötsligt så bangar alla och kvar är bara jag och min Wingman Erik som vill dyka igen. Guidejocke och "Pappa" var på väg bort. Lite tveksamt att dyka solo men jag var så inställd på 2 dyk att jag såg tunnelseende.

Vi gick ner och hittade inte linan, igen... Tlls vi hittade en jöttefin och vit lina som vi följde ett par meter tills vi insåg att den var linad längs med kajen. Så vi sökte av i ett ormmönster tillbaka tills vi hittade linan och sen gick allt som en dans. Ut till vraket och så simmade vi runt, upp och över. Kollade in i lastrummet, in i styrhytten och såg världens största aborre. "Börje" var så stor så han måste vägt en bit över kilot. Shit. Såg en aborre också som simmade på sidan liksom och gjorde lite krumelurer i vattnet. Jättecoolt!!! Vi var på skuggsidan av Tore också och där hittade vi spångskiktet men å andra sidan var det så mörkt där så vi svalkade bara benen innan vi simmade upp igen. Sikten var riktigt bra på det här dyket, svårt att estimera men säkert 3-4 meter nere vid vraket.

Vi kom tillbaka till linan när vi hade 130bar kvar. Efter en liten överläggning ville vi vinka hejdå till "Börje" och vi simmade till styrmanshytten igen. Där kollade vi förundrat på "Börje" och hans små polare. Manometercheck vid 120 och sen vid 110 signalerade jag att vi skulle simma till linan eftersom vi hade satt 100bar som gräns och ifall vi skulle tappa bort oss på vägen till linan.

Vilket jävla dyk! Satan vad kul det var. Allt gick så himla bra, avvägning, tryckutjämningen, andning ja allt! Mindre kul att skölja rent grejerna och man inser att man verkligen betalat för att jobab extra iställetf ör att bara dumpa grejerna i dykbutiken men sen när man kom hem och det luktade nya dykprylar i lyan var det glömt. Måste hitta en annanplats åt torrisen för nu hängde den mellan sängen och tvn så jag fick göra en Långstrump för att kunna se på tvn.

Yteintervall: 1:14 (B- dykare)
Tid i: 15:46
Tid upp: 16:19
Ny dykgrupp: L
Temp i vatten: 19
Temp på land: 25
Sikt: 4m
Vikt: 8kg (3+3 fram 1+1 i trimfickorna)
Luft: 280- 90 bar
Uppstiningshastighet: 5:e rutan (SLOW) >120% (måste varit från spångskiktet på 11,5 och när vi simmade över båten till andra sidan)
Kläder: De vanliga minus fleecevästen