Namn: Lösen:

Dyk nr: 289, Åland, Skonerten Balder (Silverpilen)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, Mats Edenfeldt  
DATUM :
2006-09-16
MAXDJUP :
60,2 meter
DYKTID :
68 minuter
VISAD :
714 ggr

Idag fick jag så äntligen dyka Balder. Jag blev ju snuvad på detta dyk i somras när vi var här, då pga av örat. Dock var det nära att jag inte klarade det den här ggn heller för jag vaknade med en värkande hals i morse. Jag shejpade till mig så pass att jag kunde genomföra dyket som, som tur var, var dagens första dyk.

Hade lite trassel med att få på mig stagen och trasslade lite med lampsladden innan vi kom iväg och till slut var vi nere. Mats den luringen hade glömt sin bottom timer vilket han påvisade för Micke redan vid 12 meter när jag låg och trasslade med mig stage. Han struntade dock i det och fortsatte dyket ändå. Jag fattade inte att han var utan förrän vi var på ytan igen.

Vi simmade akterut först och kikade på släploggen som ligger på botten, samt på det enorma rodret som också ligger där bakom aktern. Sedan drog vi mot fören för att leta efter skeppsklockan som gömts i bråten där nånstans. Det var ordentligt strömt där nere och de 45 meterna till fören blåstes av på ett kick. Decot gick bra men på 6 metersstoppet började jag känna mig något snurrig och signalerade detta till Mats som såg till att jag kunde ligga och hålla mig i linan. Efter ca 10 minuter gick det över, men det berodde troligen på allt snor som byggts upp i näsa och svalj. För när vi kom upp var jag helt igensvullen.

Sverre som ska dykas i morrn får vänta för mig även denna gång. Örat satt ju P för det dyket i juli... Men men... hon/han ligger kvar...

Det andra dyket för dagen som var Helge fick stå åt sidan för lite huvudstupa sidoläge nere i kojen. Synd...

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Åland - "Balder"