Namn: Lösen:

Dyk nr: 212, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andras Brodow  
DATUM :
2006-09-16
MAXDJUP :
32,6 meter
DYKTID :
38 minuter
VISAD :
728 ggr

Andradyket på utfärd med Storsjön. Först hade vi tänkt att dyka två dyk på Najade, men det gungade för mycket så det blev Ingrid Horn istället.
Anders och Max gick i först och la en lina från betongklumpen till vraket. Det var vi tacksamma för eftersom sikten var nästan obefintlig. De på båten som dykt mycket här sa att detta var den sämsta sikten någonsin, som att simma i mjölk. Däremot var strömmarna snälla.
Vi kom rätt på reservratten och kikade in lite detaljer i aktern innan vi följde relingen på styrbords sida fram till överbyggnade. Planen var att simma runt överbyggnaden och kika på mönstren i trät, men vi trodde att sikten inte tillät detta så vi vände (senare fick vi öra att det gick).
Tillbaka i aktern skulle vi ner och leta propeller när vi tappade bort varandra. Inte så kul med den sikten. Eftersom vi båda visste var vi var så tog det bara någon minut qatt hitta varandra igen. Andreas väntade vid linan tillbaka och vi såg snart varandras lampor. Tack Salvo! Vid betongklumpen tog vi några minuter och undersökte boten där vi såg simpa, en stor tånglake och en lite blå firre som kan varit tånglaks-unge.
Trots taskig sikt, ett bra dyk.

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Vraket Najade
Andreas Brodow - Vraket Ingrid Horn