Namn: Lösen:

Dyk nr: 210, "Ingrid Horn", Dalarö, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Höglund  
DATUM :
2006-09-16
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
725 ggr

Eftersom linan från pricken ut till Ingrid var av så fick jag och Anders i uppdrag att dra en lina ut till vraket. Vi fäste linrullen nere i betongfundamentet och simmade på kompasskurs (150 grader) rakt ut i 'mjölken' på 20-24m djup. Efter att nästan hela Anders rulle var ute (säkert 90m) och vi inte stött på något vrak så började vi veva oss tillbaka.
Efter en stund så trasslade linan till sig, och jag trasslade in mig lite i linan, men när vi stannade och höll på och mixtra med det så såg jag en grov tross som stod rakt upp 1m brevid oss, så vi sjönk ner någon meter, och såg då en dävert, det var däverten på Ingrid! Vi gick gick ner ytterligare någon meter och kom ner på den stora vinchen på akterdäck. Efter att ha trasslat och mixtrat ett tag så fick vi upp allt trassel och kunde veva in den trassliga linan ordentligt, sedan fäste vi linan runt en relingspinne och simmade tillbaka mot nedstigningsplatsen.
Det som till början såg ut att bli ett misslyckande, blev ett lyckat sök-dyk, även om vi bara stannade på vraket i ett par minuter.

AVG ?
SAC ?
Sikt 1-2m (under 12m), 3-5m (över 12m).
Temperatur +7 grader