Namn: Lösen:

Dyk nr: 164, Kvinnersta - Norra Brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2006-09-23
MAXDJUP :
27,7 meter
DYKTID :
49 minuter
VISAD :
590 ggr

Helgutflykt till Örebro! Mycket skägg i bilstereon och lagom bakis, lagom stinn på McDonalds var det dags för första inkörningsdyket i brotten.

Massor med dykare på plats denna underbara dag. Trots att det är slutet på september, är det typ 60 grader varmt i skuggan. Solen stekte och det är bara sådär jäkla perfekt alltihop. Innan påkittandet, så måste naturligtvis den sedvanliga rekognoseringen av igångsplats m.m. göras. Vid avtrampet ovanför norra brottet, fegar genast de två kvinnliga medresenärerna ur, och väljer det södra brottet. Typiskt... det är ju normalt så mycket bättre i det Norra. Hur som haver... alla gör som dom vill. Viktiga är att njuta av dykningen.

Tillbaka nere vid bilen riggades det järnet. Idén var alltså att första dyket bara skulle bli softa runt, testa riggen, känna på vattnet och sådär. Väl på med alla grejer, var det dags att knata upp mot brottet. Det KAN ha varit det varmaste jag tagit mig för 2006. Helt klart mer svettigt än bastun kvällen innan. Väl uppe, och 3 liter vätska fattigare kunde man pusta ut lite innan det var dags att slänga sig handlöst utför klippan.

Stort plask!

Jag hade förutom mitt vanliga paket på ryggen fått låna Johans stage.... som jag tänke göra slut på detta dyk. Men min decoregg visade sig ha helt andra planer. Den tyckte att gasen i flaska gjorde sig bättre som bubblor upp mot ytan, utan att jag fått smaka på dem. Skitregg! Hatar den! Hoppades på att den skulle repa sig lite längre ner och vred av flaskan. Sugandes på min dyrbara bakgas, simmade vi iväg längs botten. Testade lite då och då att skruva på stagen, men det bubblade bara mer och mer. Regelrätt friflödning.

Nere på 25 meter började det bli lite mörkt, så jag svepte fram lampan och tände. "Klick". Inget.
"Klick Klick". Inget.
Men va fan.... sket i lampan och tittade på vad dom andra lyste på, och fotade lite. Vi spanade in rasskyddet ovanför tunneln, och jäste runt lite där. Sen blev det kallt. Riktigt kallt. Det var 5 grader under språngskiktet, och all jäkla svett som skvalpade runt i dräkten kylde vid det här laget effektiv av kroppen.

Efter ett tag drog vi tillbaka och in på kontoret ett tag. Hängde av mig stagen (som fortfarande var skit) för att vara lite smidigare inne på kontoret, och inser då plötsligt att jag är fett lätt. Bara att plocka på sig lite sten så gick det bra, men ändå? Har tydligen skiftat i kroppsvikt eller något sen sista dyket.

Jaja, nu var testdyket över, och vi gick upp.

Soft att komma ner i kvinnersta igen, men fan för utrustningen. Tur att det blev bättre...

EAN32:
2x12x232
220 => 120

EAN37:
11x200
200 => 180