Namn: Lösen:

Dyk nr: 165, Kvinnersta - Norra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Gyll  
DATUM :
2006-09-23
MAXDJUP :
20,4 meter
DYKTID :
57 minuter
VISAD :
559 ggr

Efter korvgrillning och intensivt slappande i solen till boogietakter från skäggen var det dags för dyk 2.

Nu var det dags att reka tunneln. Dessvärre hade ju jag snattat massa gas från mig själv så jag var inte sugen på någon längre tur in. Hade decopavan med mig, med lånad fungerande regulator. Det hela löste sig fint, för jag och Anders körde par. Då kunde han följa med in en liten bit. Hans komfortnivå avgorde sträckan.

Stort plums igen!

Vi ytsimmade bort mot den sida där mynningen är, på 20 meter. Johan kommer då på att han skall öva paket av och på i ytan. Medans paketet är av, passar han på att simma tillbaka och hämte sin bilnyckel som låg kvar på berget.
När han väl komm tillbaka så bombade vi ner till botten. Simmade bort till mynningen och gav oss in. Bert, som gick etta drog lina. Johan kom som tvåa. Därefter Anders, och sist jag. Spännande var det. Asballt! Efter en liten bit så lämnade jag och Anders de andra och vände om. Väl ute så drog vi vidare längs berget. Simmade förbi massa cyklar. Klev på en och försökte cykla ifatt Anders som låg lite föra. Inte helt enkelt att cykla ikapp. Dessutom hade Anders hittat en egen cykel, och då blev det förståss ännu svårare. Vi cyklade på!

Efter ett tag slängde vi cyklarna, som säkert redan var stulna, och simmade på. Jag skrev "Ska vi simma runt?" på skrivskivan och visade Anders. Jag menade det som en fråga, men Anders tog det som en utmaning. Det slutade med ett maratonsim runt hela brottet. Anders fick lite långslang sista metrarna... men det gick.

Väl uppe möttes vi av Johan. De hade vart in långt och lagt lina i tunneln.

Det här dyket var fullkomligt kanon. Allt stämde, och man var varm och go när man väl kom upp igen. Hade slängt på 2kg extra vilket rättade till vikten perfekt. Kanondyk!!

EAN32:
2x12x232
120 => 40

EAN40:
7x200
200 => 120