Namn: Lösen:

Dyk nr: 115, kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders S  
DATUM :
2006-06-20
MAXDJUP :
7,6 meter
DYKTID :
51 minuter
VISAD :
559 ggr

Väder : Gråmulet med enstaka duggregn, sedan uppklarnande.
Vattentemperatur : 19 grader
Sikt : ca 5 meter
Utrustning : Torris, sommarunderställ, t-shirt, torrhanskar m 1 underhanske
Paket och vikter : 10 L 232 och 11 kg (urtung, ta bort!)
Djup, max och medel : 7,6 meter / 6,4 meter
Tid : 51 minuter
Luft i - upp : 200 - 60 = 140 bar
SAC : 16,74

Dagens aktivitet : Rosta av oss alla, dyk 1

Det är väl attens att jag inte fått tummen ur eller sett till att sova mer när jag jobbar så jag orkar dyka på helgmornar happy Hade visserligen rostat av redan men lite (ok, allt är relativt..) rost hade redan börjat komma igen så då passade det ypperligt att dyka med Anders S för hans avrostning! Det tyckte min Anders också och ville haka på så det blev ett återbesök på kullavik igen, kul då det var länge sedan!

Mindre kul var att springa runt mitt i natten innan och leta reda på grejer, för att inte tala om att trä de där eländes remmarna. Förstår varje gång varför jag så sällan dyker med dem.. Kunde dessutom svurit på att Anders i ett svagt ögonblick lovat att fixa dessa som muta mot att han fick leka med mitt paket.. Jaja, ett nervsammanbrott om dagen piggar bara upp!

Väl där duggade det men dykas skulle det, nu! En snabb beskrivning av var vi skulle dyka och på med grejerna för att kolla varandras grejer och lite teckengenomgång och så I! Behöver det sägas att nyaste dykaren var snabbast å med grejerna, båda Anders och jag missade nog den biten i utbildningen...

Ner i plurret för att kolla om alla var ok vid botten och sedan iväg mot piren. Småsvor hela tiden över nya maskbandet som bara djävlades och blev lösare och lösare.. Försökte fixa det under ytan, med torrhanskar.. Behöver jag säga att jag bara gjorde värre? Försökte tömma masken men med ca 3 sekunder mellan var det kört, bara att tumma upp oss för att fixa.. Blev hjälpligt så ned igen och börja drulla omkring i en lagomt oorganiserad där total oenighet fanns om var vi skulle stanna och kika och fenorna var många.

Efter ett tag gav jag upp tanken och turades om att kika på buddisarna som glatt gav ok då och då. Anders S var lite väl högt upp, vill e väl ine silta. Hm.. som om det märkts där vi kravlade omkring kikade in i grottorna mellan stenarna som Gudrun skapat och därmed siltade en del. Men, ner kom han snabbt när jag hörde en båtmotor och gav tumme ner åt honom! Tur att inte alla misstolkar tecken lika bra som mig.. Får man bli avis på folk som är duktigare än en själv var med så många dyk? Speciellt när de är det när man själv känner sig som ett urtungt vrak utan trim eller avvägning..

Kullavik kokade f.ö av främst stensnultror men även några bergyltor, en var, en tejstefisk, en krabba som nöp min Anders, en stjötsjärna som desperat klammrade sig fast över mitt långfinger som räddat den från fritt fall och så definivt inte ville till något rangligt blad utan ville stanna här där det inte föll ihop! Blev även halvt ihjälskrämt av en stor rackare som flög fram ur tången. Sådana baddare bara finns INTE i kullavik och knappt ens på västkusten!

Gick upp lite tidigare än beräknat då Anders S blödde näsblod. Var visst ingen fara då han hörde till dem som gjorde det jämt och han mådde bra sedan. Bra dyk med trevligt folk, även om jag sedan plockade av massa bly!