Namn: Lösen:

Dyk nr: 119, släggö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-12
MAXDJUP :
26,8 meter
DYKTID :
56 minuter
VISAD :
588 ggr

Väder : Go sommar!
Vattentemp : 11 grader på maxdjup
Sikt : 4-10 meter
Utrustning : sommar
Paket och vikter : 327 och 8 kg (ev tung)
Djup max/medel : 26,8 / 13,4 m
Tid : 56 minuter
Luft i-upp : 275 - 135 = 140 bar
SAC : 14,96
Stopp : 3 minuter på 5 meter och flera minuter på 3 meter.


Äntligen var vi på plats till västkustträffen!
Givetvis lite försenade pga tidsopptimism över hur lång tid det skulle ta att få med båten (lär vi oss aldrig..*s*) men nu var vi här och här skulle dykas, nu ombedelbart innan folk började drulla in! Jepp, abstinensen var på topp!

Så, tiden var i knappaste laget men släggö var ju nära. Snabbt in med det nödvändigaste, ett kort möte, ihop med grejer och iväg och efter lite dykplatsbeskrivning, velande med vikter och hälsande på nya teamisen Turtan skuttade vi i, underbart! Turtan hade visserligen lite problem med avvägningen så att hjälpa henne fick en del uppmärksamhet men vi hann ändå se en hel del, släggö var aktivt idag, så trevligt!

Dagens ena tema verkade vara många stora simpor, riktigt stora simpor, imponerande! Det andra temat verkade vara retsamhet med fiskar (stensnultror, grässnultror och skärsnultror främst) som jagade varandra, jagade eremitkräftor och for fram och tillbaks mot krabbtaskor ala rena mobbingsteamet. I stil med detta mötte jag även en ål som gjorde en blixtflykt från någon och därmed for rakt på mig och höll på att skrämma ihjäl mig då jag var helt oförberedd! Sedan fanns givetvis idag även lite snällare fiskar som en stor långa, berggyltor, torsk i olika storlekar, smörbultar och ett härligt skimmrande sillstim! Annat som sågs var maskeringskrabbor och en död trollhummer, ålen hade kanske lyckats skrämma ihjäl någon idag iaf..?

Tyvärr tar nöje slut och vi måste upp, givetvis i senaste laget för våra gäster men lyckligtvis var iaf någon organiserad så vi hann vara trevlig mot den lille killen som var nyfiken och imponerade genom smarta frågor happy :) Så, sedan bara tillbaks och börja hejafesten, skulle bli såå kul långhelg!