Namn: Lösen:

Dyk nr: 120, släggö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-12
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
649 ggr

Väder : kvällssol, blåsigt och vågigt.
Vattentemp : 19 på ytan och 12 grader djupare.
Sikt : 7-10 meter, bra!
Paket och vikter :327 och 8 kg
Djup, max/medel : 12,2 / 5,8
Tid : 43 minuter
Luft i-upp : 115 -> 40 = 75 bar
SAC : 15,45
Stopp : 3 på 5 m


Efter ha hejat på folk och fejkat organisationsförmåga var det dags att officiellt inleda träffen med ett kvällsdyk och släggö var åter nära och bra.. Ner till släggis igen och vem möter man där om inte herr Erik Karlsson i egen hög person! Han hade drullat förbi innan dykleif för att heja och ta ett dyk och visade sig vara en härlig människa så det blev ett riktigt kul möte! Bra smak hade karln också, alldeles ypperlig choklad och kram skänktes :-)

Så, sedan ihop med grejerna! Lyckades friflöda massa luft vid urplockningen och det var visst en fin vink om hur dyket skulle bli, småstruligt men lyckat slut med andra ord.. Var rätt blåsigt och vågigt så vi gick ned direkt och kikade i ålgräset i förhoppning om att få syn på någon nål men icke då! Nåväl, inte hänga läpp för det, Turtan var ju åter med, nu med korrekt parlina, och trots hennes problem med avvägningen ställde ville hon mer än gärna vara med på foto, hon riktigt insisterade på det faktiskt och kråmade sig sedan allt vad hon kunde för kameran.

Jag nämde hennes avvägningsproblem och taskiga koll på buddies va? Var tvugen att paniksnabbt hålla handen och lära henne simteknik för bådas skull. I den vevan lyckades jag tappa lampan, bara en bort bit in på dyket. Paniiik, min lampa! Fram till Anders för den sedvanliga tragikomiska scenen med komunikationsförsök..

'- Stopp! Jag har tappat lampan, vänd och hjälp mig söka'
'- Vill du stanna, ok. Jaså, du får inte fram lampan? Vänta, jag tar loss den åt dig, även om jag inte förstår hur du kan misslyckas.. Vi ska förresten åt det hållet så nu är du virrig igen.'
'- Nej, det var inte reservlampan jag ville ha, jag ville vända och söka huvudlampan åt det hållet!'
'- Du vill inte ha någon lampa, khe? Ok, men vi kom därifrån, dit är roligare'
'Du! Vänd! Sök! Lampa! Vänd!!'
'- Ok, vi vänder och söker..'

Se där, komunikationen går framåt! Vi vände och lampan hittades så att dyket kunde fortsätta.

Gled fram lite stilla och kikade på lite mindre simpor, snultror av alla de slag och några vackra blåstrålar som förskönade upplevelsen ännu mer! Fick syn på en riktig bamsing till ål som Turtan kråmade rejält för och verkade bli alldeles betagen av, fick nästan slita iväg henne för att kunna fortsätta dyket. Ned för bergsknallen till 12? meter och koll att turtan fortfarande var ok. Jodå ok men lite sur och med längtansfull blick. Fick syn på en riktigt stor hummer under en sten och vände mig för att blidka henne med den...

Ingen Turtan! Sökte henne en god stund innan vi gav upp och insåg att hon tagit av parlinan disktret för att kunna ge sig av på egna äventyr.. Var lite orolig för henne men insåg att hon ju faktiskt var ypperlig på att flyta och fick hon problem med vågorna så skulle hon driva iland vid kallbadhuset så risken för att hon skulle driva till havs var liten. Fortsatte så dyket undrandes vad de andra skulle säga om den saknade medlemmen..

Mycket riktigt blev det mycket spe när vi kom upp men Turtan hittades snabbt. Ni skulle sett den ömkliga synen! Den lilla stackaren låg mycket riktigt trött och ledsen nere vid kallbadhuset.. Helt förkrossad över att den vackre ålen tröttnat på henne och övergett henne och att hon för hans skull stuckit från sina buddies, något hon aldrig mer skulle göra! Lindade in henne i en handuk och tröstade henne. Men, av någon underlig anledning fick hon även lova att vi fick fixa en säkrare okorrekt parlina..