Namn: Lösen:

Dyk nr: 122, fossen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-14
MAXDJUP :
34,7 meter
DYKTID :
54 minuter
VISAD :
618 ggr

Väder : Solig go sommar!
Vattentemp : 20 / 11 / 8 grader, mao 2 skikt!
Sikt : 4-12 meter
Paket och vikter : 327 och 8 kg
Djup, max/medel : 34,7 / 18,0 meter
Tid : 54 minuter
Luft i-upp : 275 -> 120 = 155 bar
SAC : 14,35
Stopp : 15 m - 1, 12 m - 2, 9 m - 2, 5 m - 4, 3 m - 5 minuter
EAN 31


Idag hakade Anders och Olivia (himla trevliga!) på mig, Anders och Turtan till Fossen. Väl vid kiosken fick vi överraskningen att dykare numera hänvisades till partytältet istället för badplatsen. Funderade på hur det blev med dykplatsbeskrivning för de nyare dykarna men då ingen av dem var direkt några hysteriska typer så kunde vi ju kika iaf..

Ok, visst gick det att släpa grejerna förbi den stängda bommen men efter ha kikat på det nya stället såg det himla mycket bekvämare ut! Gjorde iordning grejerna och jag förvånade mig själv med att faktiskt komma ihåg hur flaskremmarna skulle träs när olivia behövde en hand, upprättelse efter upplevelsen då ow-eleverna men inte jag kom ihåg sådant! Dessutom var hon av åsikten att ett anständigt toabesök just innan dyket var en civiliserad sak att gå till efter man satt ihop grejer, både klok och trevlig tjej detta! :-)

Ok, dags för dykplan.. Både jag och Anders var himla sugna på ett (för oss) djupare dyk och var nyfikna på hur den djupa delen av väggen såg ut på denna sidan då den verkligen var fin från badplatsen. Sagt och gjort, det fick bli ett djupt upptäcks-dyk! Var faktist dessutom en stygg flicka och dippade ned lite för djupt för nitroxen, säkert i 3 sekunder, för att kika på en grej :-)

Gick därför rätt snabbt ned och började simma nedåt-höger efter en mindre imponerande sandsluttning. Turtan var fortfarande lite shaky så hon följde med i Anders trygga beficka! Var rätt dött och småtråkigt, brännmanetsslalom borträknad, så vi drog oss upp efter väggen en bit och det gjorde vi rätt i för här var väggen bäst mellan 25-15 meter! Där var väggen urfin och hägtigt omväxlande med överhäng, skåror, platåer och lodräta partier!

Hann se lite eremitkräftor, stensnultror, berggyltor, småtorsk, simpor och blågyltehona innan den där okända firren dök upp igen! Nåja, denna gången hann jag iaf skymta lite mer av den så jag kunde ge en någorlunda beskrivning på ytintervallet och få veta att det troligast var en stentorsk. Men, gå djupt har sina nackdelar så allför snart var vi tvugna att gå upp från den intressanta delen av väggen för att sakta dra oss upp. Nästa dyk här blir grundare!

Väl uppe på land hade de andra anlänt och en genomgång och tröstning pga incident just gjorts. Låt oss bara säga att det inte alltid är att hjärnan går med på plötsliga byten av dykdjup och natur och att det kan ställa till det lite även om skickligheten duger.. Nåja slutade bra iaf och personen fixade liknande situation nästa gång. Förrutom det så babblades det en del och åts glass käkades i grupp i solen, himla trevligt!