Namn: Lösen:

Dyk nr: 123, fossen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-14
MAXDJUP :
23,7 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
526 ggr

Vattentemp : 12 grader
Sikt : 10 meter
Paket och vikter : 10 L 232 och 10 kg (ev tung)
Djup, max/medel : 23,7 / 13,4 meter
Tid : 43 minuter
Luft i-upp : 235 -> 100 = 135 bar
SAC : 13,42
Stopp : 12 m - 1, 9 m - 1, 5 m - 5, 3 m - 2 minuter
Luft


Sååå... Efter ha glassat färdigt en god stund (2:19 h) i solen var det dags för ett andra dyk, denna gången grundare! Tja, inte direkt att jag hade något val om jag inte ville ha ett riktigt kort dyk då jag dök med lilla flaskan.. Ner igen för att njuuuta av väggen denna gången!

Bara gled fram lite lugnt och lät den ena efter den andra upplevelsen skölja över mig med kontrasterna mellan en lutande vägg där det såg ut som om någon gigantisk katt vässat klorna, blanka lodräta partier följda av enorma överhäng som var otroligt häftiga att gå uppför och hänga utanför eller kika ned över för den delen. Detta i kombination med lite platåer och stenrösen gjorde detta till ett ypperligt landdyk som verkligen rekomenderas!

I all denna njutning av skönt landskap fanns dessutom riktigt gott om liv så livet lekte verkligen! Fick syn på småsimpor som jagade en större simpa, kaxiga små grejer! Mängder av småtorsk, smörbultar och sjöstjärnor av olika slag. Samma variation fanns för övrigt bland snultrorna och bland färgteckningen idag, såg flera varianter på färgteckning på bergyltorna och en ovanligt mörk blygyltehona. Antar att hon gjorde sitt bästa för att förföra den gigantiska blåstrålen :-)

Mörka var även, naturligt nog, de svarta smörbultarna men desto ljusare och ljuvare blev då sabellorna som vajade vackert i solljuset som trängde ned i den fina sikten.. På tal om vacker så hoppas jag att de övriga också fick syn på den vackra (jo, jag skrev rätt) skäggsimpan som Anders hittade och fotade för den var riktigt fin! Gissa om jag njöt detta dyket, livet var gott! Ville inte gå upp men ville jag stanna skulle jag A/ dykt grundare förra dyket eller B/ haft längre ytintervall. Hur som helst, ett dyk värt att upprepa!