Namn: Lösen:

Dyk nr: 124, gäven


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-15
MAXDJUP :
28,3 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
672 ggr

Väder : Sol och spegelblankt hav
Vattentemp : 20 /12 grader
Sikt : 15-20 meter !!!
Paket och vikter : 327 och 8 kg
Djup, max/medel : 28,3 / 18,3 meter
Tid : 43 minuter
Luft i-upp : 260 -> 120 = 140 bar
SAC : 16,11
Stopp : 1 minut på 15 & 12 m, 2 minuter på 9, 3 minuter på 5 och 1 minut på 3 meter.
EAN 32


Dagen innan hade den första båtdyksgruppen mobbat oss med vilken sikt de haft så dagens förväntningar var stooora! Hade dagen till är t.o.m ätit en riktig frukost, en bragd för mig! Inte blev förväntningarna direkt mindre av att havet var spegelblankt och solen lyste! Dessutom skulle man ju få förtur i fyllningen så man slapp vänta några timmar så vilken dag det skulle bli!

Efter en riktigt skön tur där man var glad att slippa våtdräkt kom vi så fram till första dyket som visade sig bli Gäven, ett ställe som bjöd på jättefint landskap i form av vägg med härliga överhäng med fina mängder sjöpung och stenrösen, två önskningar i en alltså! Men, landskap som jag gillade var långt från det enda som bjöds på, sikten var dessutom den bästa jag haft på länge, 15-20 meter, och saker att se fanns allt!

Det första som slog mig var att här ute var bergyltorna stooora, nästan i stil med Skottland. Men, att vara stora var de inte ensamma om, även blåstrålarna och rödnäbborna var bamsingar och åtminståne en av krabbtaskorna måste ha rymt från jättarnas rike, nästan så man blev skrajsen , ville iaf definitivt inte komma i närheten av de klorna! Gled omkring och njöt för en gångs skull av att inte känna mig som en jätte medan jag blåste 'wow!' efter 'wow!' ut i takt med andetagen genom reggen! Gick kanske lite luft att bli så exaltrerad men det var det värt!

Stora saker var dock inte det enda som bjöds på utan jag fick äntligen syn på trollhummrar, något jag lyckats missa den senaste tiden. Missade gjorde jag dock den jättetorsken som t.o.m Anders blev impad över. Hur jag än lyste så såg jag inget så jag tror att Anders måste ha drömt när han påstod att jag lyst den i nyllet, för att det skulle kunnat varit jag som var halvblind går ju inte! :-)

Annat i utbudet var ett antal humrar, åter snultror av alla de slag, några krabbor, kolja, torsk som fick syn på denna gången, ormsjöstjärnor, sjörosor och måånga stora sjöstjärnor! Wow vilket dyk! Gissa om det var en nöjd Linda som kravlade ombord på kjelles båt, rent utav såpass att jag lyckades glömma hur illa min balans tycker om båtdyk då hjärnan går i krash av att balanssinnet inte berättar att det rör sig medan ögonen svallrar! Nåja, fick sätta mig och så var det bra och en go tur tillbaks igen medan munnen försökte spräcka skallen av lycka!