Namn: Lösen:

Dyk nr: 125, Trillingarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2006-07-15
MAXDJUP :
29,2 meter
DYKTID :
48 minuter
VISAD :
759 ggr

Väder : strålande sol, vindstilla och spegelblankt hav!
Vattentemp : 13 grader på djupet.
Sikt : 15 - 30 meter !!!!
Paket och vikter : 327 och 8 kg (tung)
Djup, max/medel : 29,2 m / 18,3 meter
Tid : 48 minuter
Luft i-upp : 270 -> 115 = 155 bar
SAC : 15,97
Stopp : 1 minut på 15, 12 och 9 meter och 3 minuter på 5 meter.
EAN 33


Sååå.. Efter att mentalt ha njutit av att faktiskt få mina flaskor fyllda det här århundradet och att se på den lidande blicken hos fyllaren när vi berättade om sikten njöt jag fysiskt av lunch och glass. Sedan var det dags för båtdyk nr 2. Började med en sövande skön tur där vi satt och glassade i solen och njöt av det stilla kluckandet när vi gick fram, så mysigt att vi skämtade om att byta dyk mot båtfärd. Tänk en sådan tur att vi inte gjorde det för trodde jag att det första varit toppen så hamnade jag nu i paradiset i 7.e himlen!

Började redan i genomgången där vi fick veta att vi kunde få besök av säl, något vi (vad vi vet iaf..) nu inte fick. Men, vag gör det när man hittar en dykplats man skulle kunna ägna ett tiotal dyk på! Började med att vi kom ner i ett område med gropar a' la' meteoritnedslag som var fyllda av gigantiska stenrösen överallt, "rösen bara till mig att titta överallt efter kul saker, allt bara till mig!"! Allt detta och sedan en sikten vi hade som var 15 meter som sämst men ca 30 meter som bäst, livet var gott!

Hittade som häftigaste sak där ett eller 2 enorma sillstim som vi fick simma igenom och sedan se hur de betedde sig som i naturfilmerna när större fiskar jagade, hur häftig syn som helst! diverse kul små krabbor, hummer, trollhummer och massa fisk så redan här på ow-djup hade jag nog kunnat tillbringa 2-3 dyk för att gå igenom så Anders fick i princip slita mig därifrån! Att i princip slita mig från ställe efter ställe blev väl sedan ledtema på detta dyket, allt var ju så härligt att jag bara måste få kika liiite till!

Efter detta rösparadis följde terasser med bumlingliknande stenar och den absolut häftigaste väggen jag sett med otroliga överhäng och skåror som efter en abnorm tyrannosaurus Rex, hur tufft som helst! Och nu fick jag verkligen mitt lustmäte vad gällde mina efterlängtade trollhummrar, och vanliga humrar, bamsingar till krabbtaskor, eremitkräftor och maskeringskrabbor som sabbade sitt kamoflage genom att springa utefter väggen för delen med. Givetvis fanns allt det vanliga som död mans hand, sabella, stora fina sjörosor och täng med som hör gullmarn och lysekils skärgård till. Ja, och de fiskar jag såg var : sill, blågyltor, rödnäbbar, sej, rötsimpor, stensnultror, bergyltor och skärsnultror.

Gissa om jag var nöjd med dagens dyk och inte blev det sämre av att kvällen bjev trevlig med grillning och dykpub i glatt sällskap! Tackar för sällskapet på en härlig västkustträff till alla som var med!