Namn: Lösen:

Dyk nr: 515, Saxarfjärden - "karlsö"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-10-08
MAXDJUP :
43,7 meter
DYKTID :
53 minuter
VISAD :
672 ggr

En underbar höst-söndag, strålande solsken och trevligt sällskap. Trodde för en gångs skull att jag skulle lyckas vara hemma den tid jag lovade min fru, den planen grusades snabbt när det visade sig att Nicke glömt stänga av strömen till båten... den var med andra ord stendöd.
Krille och Nicke kom på den genialiska idén att försöka starta motorn med två seriekopplade lamp-bly-accar. Varje person med ett uns av el-lära borde inse att två fjuttiga lamp-accar med kablar tjocka som hårstrån inte är det smartaste av idéer... men det blev läskigt först när jag blev brandsläckaransvarig.
Nu ska de båda herrarna dock ha cred. för de lyckades efter mycket slit få igång skutan efter att ha slaktat sina bilar på batterier. Nu till dyket.

Vi hoppade i som första team. Anders skulle fota oss för en artikel så jag och Stefan försökte se så snygga ut som möjligt. Jag guidade runt och pekade ut godbitar. Ankare, ratt, kompass, lanternor, akterspegeln mm. Anders verkade nöjd och det ska bli spännande att se bilderna. Efter 25 minuters bottentid gjordes tummen upp. Vid det laget hade floridastefan is in till benmärgen.

2x12 : 21/35
7 : 50%