Namn: Lösen:

Dyk nr: 223, Fringilla


DYKARE :
PARKAMRAT :
Daniel Zetterlund  
DATUM :
2006-10-07
MAXDJUP :
41,1 meter
DYKTID :
44 minuter
VISAD :
456 ggr

Efter ca fem timmars båtfärd från Nynäshamn med Storsjön var vi äntligen framme. Vi var sju stentuffa dykare som var taggade till max på dykmålen för helgen som var Kul och Fringilla, men eftersom vädret var som det var så gick Kul bort.

Daniel och jag var raskast och först i. Eftersom F. inte är bojad så hade vi slängt ner en egen lina som vi med spänning följde ner. Sikten på vägen ner var riktigt fin och vi kom klockrent ner på babords sida av fören. Eftersom Danne dykt F. tidigare tog han kommandot akterut (jag var helt vilsen). Det främsta målet var att Danne skulle filma "Fringilla Malmö" på aktern.

Jag dök i en DUI TLS 350 (hyrd på OT) för första gången, underbar upplevelse. Jag behövde inte ens tänka på luft utvidgningen i dräkten på vägen upp, det skötte sig själv. Härligt men dyrt!

Dyket var kanon, massor av fina detaljer och filmningen av skeppets namn utfördes enligt planerna. Vi såg andra dykparet Jakob och Matts på vägen upp. Efter en lugn uppstigning och ca en kvarts deko på sex m var det två lyckliga dykare som kravlade upp på Storsjön.

Jag softade lite i min DUI efter att jag tagit av paketet. I samma veva lyckades Johan köra över vår boj och trassla in linan i propellern. Det var bara på med paket igen och ner och jobba. Efter en hel del bök hade jag fått bort det mesta och bärgat både bojar och linan ner till vraket. Vad hjälpte det när man från båten dumpade denna lina, där andra dykparet låg på deko. Det slutade som tur var väl.

Vi slängde i en till lina för sista teamet (Johan, Andreas och Kalle). Johans handledstätning hade pajat så han dök inte. Andreas och Kalle kom upp efter ca fem minuter eftersom linan inte låg i närheten av vraket. Vi avbröt dykdagen och ankrade upp för natten.

Mitt bästa dyk i Sverige hittills och mitt bästa dyk i år :-)