Namn: Lösen:

Dyk nr: 224, Fringilla


DYKARE :
PARKAMRAT :
Daniel Zetterlund  
DATUM :
2006-10-08
MAXDJUP :
41,7 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
477 ggr

Ny dag, ny dykning på Fringilla. Vi var uppe tidigt för att hinna ett dyk och ändå komma hem hyffsat tidigt. Men jinxet från igår hängde med för somliga.
Vi slängde lina coh först ut idag var teamet som inte hittade vraket igår (Johan, Kalle och Andreas). Johans tätning i ena armen var ju trasig igår, men den fixade han på kvällen. Nu var det Andreas tur att drabbas av trasig armtätning så han avbröt och bestämde sig för att lägga ner dykningen och göra det enda vettiga - sova.
Johan och Kalle gick ner och kom upp efter drygt fem minuter. Det var så strömt på botten att de knappt hann simma ifatt draggen (ett hoptejpat ankare). Upp med linan och nytt försök, nu utan tejp.

Sedan gick jag och Daniel ner och hamnade klockrent på aktern på styrbords sida. Snacka om att vi var o-jinxade denna helg. Idag var det ännu tydligare hur bra sikt det var på vägen ner när solljuset försvann vid 20 meter. Efter att ha lärt känna F igår kunde jag direkt orientera mig och tog kommandot så att Danne kunde ligga bakom och filma. Samma dykplan idag som igår och ett ännu bättre dyk. Kul för Johan och Kalle att de äntligen fick se F. Själv ser jag fram mot Dannes video.
Mitt bästa dyk i Sverige hittills och mitt bästa dyk i år :-)