Namn: Lösen:

Dyk nr: 26, Kvinnersta Kalkbrott, Södra


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-10-08
MAXDJUP :
18,0 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
504 ggr

Till att börja med: dykplatsen var minst sagt udda!
Vi parkerade bakom en bondgård, bytte om på parkeringen, gick ut 100m på en åker, mitt bland hästar och gäss. Där började en bäck/kanal, ca 4m bred och 1m djup, blev sedan djupare till ca 5m. Denna simmade man i ca 200m, tills man kom fram till en ca 15m hög bergvägg inne i skogen. Där dök man ner och kom fram till en grotta som gick ca 10m genom berget, den mynnade ut inne i själva kalkbrottet. Tittade man upp va det ca 10m höga väggar runt hela brottet, grottan var enda in och utgången.

Väl i brottet såg vi gigantiska och massor av abborrar, tuffa klippväggar och en skrotad bil. Vattnet var klart och kallt. På 20m ca 7 grader.

Vi gjorde två dyk. Det första skulle Johan och jag ligga släp på ett
annat dykpar, men det blev lite halvmisslyckat. Vi navigerade inte enligt planen och dyket blev för kort och grunt. Så det andra dyket beslöt vi oss för att göra själva, och det blev perfekt! Vi hittade klippavsatsen som vi letade efter och vi gick ner på
18 meter. Och vi hittade tillbaka där vi började på utsatt tid.

---

Inte helt felfritt…
Efter första dyket va jag så jävla pissnödig att jag trodde jag skulle dö, hade typ ont i magen en kvart efter. Jag va nödig redan när vi kom upp till ytan, och saken blev ju inte bättre av att vi va tvungna att vänta in alla dykare (maxtiden var satt till en timme och vi hade dykt 40 minuter), därefter dyka genom grottan, simma 200m i bäcken och sedan gå tillbaka till parkeringsplatsen. På andra dyket blev det något veck på min halstätning så den läckte vatten under hela dyket, det va inte skönt och väldigt kallt, jag kunde hälla ut en halvliter vatten ur varje ben när jag kom upp. Men jag klagar inte :) Det var kanondyk! Trevligt sällskap med Oxygenare från Linköping och Jönköping.

---

Upprepat dyk. Började första dyket med 210bar (15l), efter andra dyket hade jag 90bar kvar. Den som spar han har :)


Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Kvinnersta Kalkbrott, Södra
Johan Kärnhall - Kvinnersta Kalkbrott, Södra