Namn: Lösen:

Dyk nr: 131, Vagnhärads Kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2006-11-11
MAXDJUP :
42,9 meter
DYKTID :
31 minuter
VISAD :
1245 ggr

Stack ut med Robin och Stefan för ett djupdyk i Vagnis. Eftersom Peter hade 32% i sina flaskor skulle han hänga kvar på 30m medan Robin och jag gjorde touch down.

Allt väl och vi bombade ner till botten. Jag trodde att botten skulle vara fast och körde ner handen rätt ner i slammet, hua!

Lugn färd tillbaka till 30m där vi fiskade upp Peter för en tur runt brottet. Gott om små abborrar och några kräftor.

Helt OK dyk fast vänsterhandsken läcker in fortfarande - måste kolla upp det där snarast.

LUFT
Gen.djup: 14,3 m
Temp: +8C
Sikt: ca 10 m
Dräkt: torrdräkt + 200 underställ
210 BAR -> 150 BAR (2x12l, 232BAR)

UPPDATERAD INFO 2006-11-12:

Väl hemma plockar jag iordning min utrustning och kikar på den otäta handskkopplingen och byter om (hade fortfarande kvar den något fuktiga polotröjan på mig). Äter middag med familjen. Inget alkoholintag.

Känner vid 18:00-18:30-tiden (ca 4 timmar efter uppstigning) att det börjar klia något under skinnet i vänster hand, vänster armbåge, höger underarm och höger axel. Har även lite ont i vänster handled och kan inte påminna mig om att jag slagit i eller något som kan förorsaka det ”onda”. Nu är jag hypokondriker också! Känner efter noga och minsann kommer inte lite stickningar på insidan av höger lår… Jag känner mig inte skakis eller direkt rädd men jag har respekt för området.

Kollar runt lite på nätet och funderar på om det snarare är att jag blivit kall i vänsterhanden (där det läckte) än ett fall av tryckfallssjuka, typ 1. Ringer parkamraten och vi enas om att jag nog borde ringa tryckkammarjouren i alla fall (better safe than sorry…).

Pratar med jourhavande dykläkare per telefon och vi enas om att avvakta – det kan troligen bero på att jag varit kall. Vi beslöt att återuppta kontakten morgonen efter och jag fick ett telefonnummer att ringa om läget ändrades under kvällen/natten.

Efter en normal natt vaknar jag visserligen lite tung i huvudet men i övrigt symptomfri. Har dock ganska ont i vänster underarm/handled. Inte ömmande men ont vid vridning av handen samt böjning i sidled. Upptäcker att det gör mer ont och är mer orörligt ju mer kall handeln/handleden är.

Kontaktar tryckkammarjouren igen (som överenskommet) och efter diskussion kommer dykläkaren Folke Lind fram till att det nog kan vara ”lokal tryckfallssjuka” beroende på att handen varit nedkyld och därför haft svårare att frigöra överskottskvävet. Men gränsfall att tryckkammarbehandla, speciellt efter så lång tid.