Namn: Lösen:

Dyk nr: 132, Tropicarium, Kolmården


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jocke  
DATUM :
2006-11-19
MAXDJUP :
3,5 meter
DYKTID :
35 minuter
VISAD :
486 ggr

Annorlunda upplevelse! Fått hajmatning i födelsedagspresent och nu var det dags!

Då leopardhajen nyligen (ca två veckor sedan) hade dött av okänd anledning var det två sandtigerhajar (Selma och Bettan) och två sköterskehajar som skulle matas.

Jag gick ner i buren och började - iförd ringbrynjehandskar - hala fram gäddor (till sandtigerhajarna) och braxen (till sköterskehajarna). Bettan åt bra med Selma tog inget. De två sköterskorna tog bara någon fisk var. Gitarrhajar var det gott om och de simmade in under buren och jag fick hela tiden tänka på var jag satte ner knäna så att jag inte knäade dem.

Sedan dags att lämna buren och simma ut med hajarna. Ersatte handskarna med ett metallrör som jag skulle använda för att styra undan påträngande hajar. Efter en stund började Bettan och Selma bli lite väl närgångna men allt gick väl.

Efteråt förklarade Jocke (guiden) att Selma var grinig för att hon inte fått mat - och jag som undrade varför hon inte tog den stora gäddan när jag gång på gång erbjöd henne! Tydligen hade jag missat att ge henne et par, tre gånger (tittade ner i fiskhinken) och då blev hon sur. Konstig brud!

Ska bli kul att se filmen som togs.

LUFT
Gen.djup: 2,7 m
Temp: +24C
Sikt: 11 m (akvariets bredd)
Dräkt: 5 mm våtdräkt
210 BAR -> 160 BAR (10*300)