Namn: Lösen:

Dyk nr: 99, Alviksvraket, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-11-26
MAXDJUP :
10,8 meter
DYKTID :
41 minuter
VISAD :
629 ggr

Jaha, då var det dags. Det tog ett tag men.... Jag syftar såklart på mitt byte från enkel- till dubbel-paket. Snart ett år sen köpte jag flaskorna av Ubbe, i våras köpte jag reggen på OT, i somras köpte jag v-vikten på Seapro och igår slog jag äntligen till på en ny vinge på OT. Efter att ha velat och fjantat alldeles för länge om vad jag skulle slå till på, Evolve, Agir eller Explorer så blev det den fulaste till slut.
Jupp, Halcyons specialare i svenska färgerna (hmm... nästan i alla fall Den är ju fan turkos istället för blå).
Javafan, de hade väl svårt att bli av med dem så när de sista reades ut var det ju inget att snacka om.

Lördagkvällen ägnades således till att trä remställ... (Himla snällt av Halcyon att trä mjukare remmar i skrevet!!)
Efter många om och men och ett par timmar senare kändes remmarna bra och jag gick över till reggarna. Det visade sig till slut att jag var en plugg kort men det löste sig på Waterhouse på söndag morgon. :-)

Globetrotter Fransson skulle med å dyka!! Vi var väl de enda få som inte satt på Tech-seminarium tror jag... Då nya grejerna skulle dykas in valde vi ett bekant ställe, Tore!!

Efter dagar av regngrå himmel sken faktiskt solen så det var rätt behagligt att rigga grejerna för en gångs skull. Med lite hjälp av Jonas fick jag på mig paketet och vi plumsade i.
Det visade sig att jag var lite lätt och jag fick kämpa lite för att komma ner. Väl på botten gjorde vi en liten check och Jonas kollade att mina grejer satt som de skulle och inte bubblade någonstans.
När vi kände oss redo letade vi rätt på linan och började simma utåt.
Framtung!! Det där med buttweight är nog ingen dum idé för jag fick hela tiden pressa ner fötterna för att inte tippa framåt.

Vad som inte funkade så bra tyvärr var vänstra handsken. Vatten sipprade in lite sakta och snart var hela handen både blöt och kall.
Vi lallade runt lite på gamla Tore och noterade att sikten var sämre än den brukar. Två-tre meter kunde vi ana men inte mer.

Jonas, tidigare känd för att dyka våtdräkt året runt, började frysa lite och min vänstra hand var nu lätt bortdomnad, så efter en halvtimme i plurret vände vi hemåt igen.

Vi låg och lallade lite vid strandkanten och gjorde sen en stilla uppstigning.
Jahaja, det gick ju bra det där!! Framtung som sagt men ändå med en helt annan avvägning och stabilitet än med enkelflaskan.
Får väl tjacka lite bly och snickra en buttweight till jul....
Sen behöver jag justera om remmarna lite. Den satt nog lite för tight ändå.

Efter dyket tröck vi i oss lite käk och sen bar det av hemåt igen. Då vi var så jäkla morgonpigga var jag hemma redan vid 13-tiden. Det innebar ju att eftermiddagen kunde spenderas på IKEA!! Jippi!
Efter IKEA blev det bio och nya Bond-rullen. Den innehöll inte en enda dykscen och var faktiskt rätt kass. Inte ens Bond-brudarna höll klass!!??
Näe, det var annat på Roger Mores tid.....