Namn: Lösen:

Dyk nr: 30, Stockholm, Fredhäll "Falken"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-12-02
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
40 minuter
VISAD :
587 ggr

En riktig gråmulen dag med ett lätt duggregn som kom och gick.
Förberedda med ett giltigt dyktillstånd från Stockholm Hamn får vi parkering precis vid passagen i muren och stigen ner till bryggan. Andreas åade sig lite över backen :)

Väl på bryggan med alla grejor var det däremot komfortabelt med ombytarbänk. Dykflaggan placerades synligt en bit mot kabelskylten men för vem kunde man undra då vi bara såg några kanotister på fjärden.

Ihopp vid bryggan med böjda ben då det är grunt och ytsim till kabelskylten. Inga problem att hitta kablarna. Sikten var till en början bra, 3-4 meter men blev sämre när vi följde kablarna utåt. Vid ca. 10 meter fanns ett litet röse av tegelstenar där linan var fäst mot Falken. Vi passaerade en brädhög innan linan började gå uppåt och vi förstod att vi var framme efter 8 minuters simmande. Riktmärket för återfärden var en propeller som låg uppe på vraket precis där linan fäster mot båten.

Det blev ett långsamt var runt utmed sidorna där vi kollade in i var och varannan glugg. Efter ett fullbordat varv blev det syn av däcket och en liten större tittin i en av luckorna på däck och i en av dörringångarna. Åter till linan så passade vi på att simma in under vid rodret för ett titt efter propellern men där var det tomt eller gömt i botten. Efter dryga 20 minuter vid vraket signalerade jag återtåg.

Linan följdes nu enkelt tillbaka med ett litet stopp på 9 m och säk.stoppet på 6 m där vi låg som två döda sillar och kollade instrument, botten och varandra. Kablarna följdes in till 4 m nivån där vi vek av och simmade utmed bottenkurvan tillbaka mot bryggan. Här fanns faktiskt lite växtlighet.

Ett snabbt ombyte, två vändor i backen innan resan fortsatte för Andreas del till engelska plugg hos priv.läraren och jag till kontoret för tidrapportering :(