Namn: Lösen:

Dyk nr: 223, Alvik, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-12-07
MAXDJUP :
7,7 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
425 ggr

"Nattdykk". Mörkt kallt och dålig sikt, till råga på allt så fick jag kramp i båda vaderna ett par gånger. Det hela började inte speciellt bra heller, efter att i sista minuter bestämt mig för att hänga på så raffsade jag ihop dykutrustningen och lastade den i bilen. Jag kände mig ganska stolt över att jag fick med mig alla prylarna på första vändan till bilen, dubbelpaket är kanske inte så dumt. Men efter att ha kört som en galning till Alvik och därefter letat parkering en bra stund så var det dax att sätta på sig grejorna. Nu upptäkte jag varför det varit så lätt att få med sig "alla" prylar på en gång ner för trappen, jag hade glömt torrdräkten.
Klockan var nu 19:30, och vi skulle vara i vattnet strax efter klockan åtta, så jag kastade mig in i bilen (tja, först efter att ha sprungit ett par hundra meter till parkeringen), körde som en galning, hämtade dräkten, körde tillbaka, allt detta på under 20 minuter!
Nu var de bråttom, på med dräkten, skruva ihop paketet, spotta i masken och hoppa i precis i tid.
Där borde allt ha lugnat ner sig, men då märkte jag att min ena handske inte satt på ordentligt, och läckte in vatten, detta var snabbt fixat. Då plötsligt börjar alla skrika att jag skulle hjälpa en kille som inte lyckades få in någon luft i västen, så jag blåste upp hans väst manuellt. Killen avbröt dyket och simmade in till land.
Nu kunde jag och Christian gå ner. Vi struntade i "Tore", och satt kurs snett mot hamnen istället.
Vi såg en del skrot på botten innan min huvudlampa (Teknisubben) dog och jag fick gå över på Clas Ohlson för att sedan byta till Halsyonen.
Vi simmade runt planlöst i mörkret när jag plötsligt får kramp i ena vaden, för att nästan direkt få kram i andra också, detta var inte skönt.
Ett antal kramper senare så gick vi upp.

AVG ?
SAC ?
Sikt 1-1.5m
Temperatur +7 grader