Namn: Lösen:

Dyk nr: 63, Svartfotsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-12-30
MAXDJUP :
15,9 meter
DYKTID :
41 minuter
VISAD :
217 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 11:38
Temp: 5 grader
Luft: 200 - 80 bar
Vikt: 5 kg
Medel: 10.1
Sikt: 5-8 m

Bra dyk med riktigt bra sikt (5-8 m).

Har varit på svartfotsvraket två gånger tidigare (AOW) och tyckte att vi borde hitta. Vi gick i på stranden vid det lilla brygghuset - hade ett minne av att man följde en "vägg" åt vänster tills man hittade vraket. Vi gick i och följde "väggen". Där hittade vi inget vrak, bara en sluttning. Det gjorde inte så mycket - det var riktigt häftigt att bara hänga fritt i i vatten med riktigt bra sikt. Vi tittade till höger och såg några dykare som lyste med sina lampor - där borde vraket vara.

Vi kom upp på vraket från sidan, riktigt häftigt - jag har mest betraktat vraket som en brädhög tidigare men härifrån såg man konturen av en båt. Vi gjorde två varv runt och över vraket inklusive en passage under vraket.

Det var kallt så all luft fick vara i torrdräkten, det är märkligt vad svårt det är att fiska upp luft ur torrdräkten med ett tjockt underställ. Det räcker helt enkelt inte att lyfta på vänsterarmen. Det visade sig dessutom efter halva dyket att ventilen var i princip stängd vilket ju inte gjorde saken lättare.

Johan övade på att skjuta SMB - det såg riktigt proffsigt ut där han låg perfekt avvägd i vattnet och meckade. Mitt största problem var att försöka ligga still i vattnet relativt Johan. Det är märkligt att man har en tendens att driva åt olika håll trots att man ligger nära varandra i vattnet.