Namn: Lösen:

Dyk nr: 132, Hin Muang (Violett klippa), Koh Lanta, Thailand


DYKARE :
PARKAMRAT :
DM Dragana + Anders  
DATUM :
2006-12-08
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
34 minuter
VISAD :
599 ggr

Sikt : 30-40 m!
Vikt : 12 punds igen, varför? visst strömt men..
Luft : 15 L 200, 200 - 40 = 160
Tid : 34 min
Djup, max/medel : 25,0 / 16,1
SAC : 27, 05

Yeeiihaa! Nu var vi, jag och den numera friske Anders, på den omtalade platsen med nästan lyriskt gott rykte och nu skulle kanske mantor siktas, släpp ner mig i vattnet omedelbart!

Först ut blev Hin Mourang, eller hur det nu stavas happy :)
Kom ned och fick simma på ordentligt i strömmen men inget för för mycket, bara lite jätte-jobbigt sådär, men belöningen kom ju.. Vi, med DM Dragana (himla duktig!), var först i och hann njuta lite av revet och fina fiskarna innan allt sådant glöms bort för över oss börjar en manta cirkulera, yeeesss!!

Den förvinner rätt snart men vi är lyckliga. Hinner dock bara simma mycket kort bit innan den är tillbaks igen, nu med sällskap av några som starkt påminner om hammerheadhaj i miniformat, kan den följas av hajar? Nejdå, visade sig sedan vara följefiskar som hette Cobia eller något liknande och var väldigt lika hajar. Hinner se manta nån/några gånger till innan det är för mycket folk I vattnet och den drar. Är helt förtrollad över dessa vackra djurs gracila och samtidigt mäktiga rörelse, helt otroligt vackra!!

Måste medge att mantorna/mantan dominerade min hjärna detta dyket men lyckades iaf bli lätt fascinerad av gula floden, ett otroligt långt stim av golden damsel eller fusilies? Annat som fastnade var triggerfisken och de stora grouperna. Gissa om vi kom upp med stora leenden!