Namn: Lösen:

Dyk nr: 134, Phi Phi Islands, Bida Nok, Thailand


DYKARE :
PARKAMRAT :
DM-kandidat Joel + Anders  
DATUM :
2006-12-09
MAXDJUP :
19,8 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
588 ggr

Sikt : 20-25 m
Vikt : 8 punds, den vikten ska jag ha med denna utrustningen, skönt att hittat rätt!
Luft : 15 L 200, 200-60 =140
Tid : 60 min
Djup, max/medel : 19,8 / 10,3 m
SAC : 17,24

Nu blev dagens första dyk Ko Bida Nok, ett rev där vi såg sköldpadda! Jippie! Nummer ett (manta), två (sköldpadda och fyra (haj) på önskelistan avklarad!

Även här fanns lejopardhaj, och denna gången fick vi en bättre syn av den! När vi simmade över en stenbumling låg den nämligen där och sov på sanden! Kikade på den när den vaknade och bestämde sig för att få lugn och ro på andra sidan jättebumlingen.

Glöm det! Nu hade de andra nämligen kommit ikapp oss så där bubblade vattnet av dykare som var mer närgågna än oss.. Runt stenen igen för en tur för att kika på oss, gulp! Närkontakt! Liiite spännande var det allt men den verkade mer nyfiken än aggressiv så.. Efter ett tag for den dock runt, runt bumlingen så vi drog för att ge den en tydlig flyktväg, inte stressa djuren, speciellt inte stora saker med många vassa tänder som kan komma i försvarsställning då happy Vilken upplevelse!

Ja.. Och så fanns givetvis massa mer småfisk också!

Fick f.ö frågan lite diskret om hur Joel varit som Dm och jag tyckte att han var bra och hade god koll och anpassning till gästerna samtidigt som han visade lite kul saker. Hans enda bris var nog att han inte dyk med fotografer som ibland behöver ett slag i huvudet för att få dem att kolla luften när bra tidskrävande motiv uppenbarar sig, men det kunde ju jag som buddy fixa så.. happy