Namn: Lösen:

Dyk nr: 136, Deep six, Similan Islands, Thailand


DYKARE :
PARKAMRAT :
DM + Anders  
DATUM :
2006-12-12
MAXDJUP :
23,7 meter
DYKTID :
48 minuter
VISAD :
680 ggr

Sikt : 10-20 m
Vikt : 8 punds (gränsfall till lite)
Luft : 12 L 200, 200-45 = 155 bar
Tid : 48 min
Djup, max/medel : 23,7 / 12,8 m
SAC : 17,0


En liveaboard kan gå rätt snabbt att fixa även för sista sekundare som oss uppenbarligen happy

Måndag 10/12
Såå.. Nu var man tillbaks i Phuket och här hade vi bestämt oss för att dyka med Scuba Doo. Väl på plats i bungalon måste vi drabbats av solsting när vi på kvällen beslutade oss för att försöka, efter vag beskrivning vart det låg, hitta dit på egen hand. Ungefär 3 miljoner mil och många timmars vandrande (inte ett dugg överdrivet, jag looovar! *S*) gav vi upp och ringde shoppen..

Tisdag 11/12
Nästa dag hämtades vi + vår utrustning upp till en himla trevlig person med vettigt tänk och fräsh utrustning, detta verkade lovande! Väl på plats berättades det lite om dem, kollades lite cert och informeraades om att han kunde fixa en 2 dagar och en natts liveaboard på south Siam, frestande.. Föll för frestelsen och nästa dag bar det av!

Onsdag 12/12
Färden gick via minibuss och speedbåt med krånglande motor, känns alltid så förtroendeingivande när man mitt ute på vattnet får stanna båten några gånger för att lyfta på sittplatser och sno ihop mototer eller iaf grejer med typ ståltråd happy I bussen möttes vi av bekanta, nämligen de två tjejerna som gått OW med Lanta och nu var ute på sina första dyk som certade.

Väl ombord på liveaboarden var det snålt om plats då det visade sig att de 2 första dyken var två grupper ombord samtidigt innan ett gäng gav sig tillbaks. Inte direkt smidigt eller trevligt, men säkert praktiskt.. Hade faktiskt förväntat mig bättre av dem jag hört så mycket gott om. Att det sedan inte fanns de utlovade 15-litrarna utan bara en (Anders fick den) i början (Vems fel det nu var, även om jag tyckte mig hört dem beställas..) gjorde inte intrycket av organisationen bättre. Imponerad blev jag dock av nästan all personal, de flesta var fantastiska och fick oss genom folkkaoset på ett otroligt bra sätt och med en service som gjorde mig trevligt bortskämd! happy

Dyk 1
Förta dyket blev på Deep six, nummer 6 med DM X (namn och offentlighet..), lyckligtvis också enda dyket med honom.. Orsak? Tja, låt oss säga att betalar jag för DM så förväntar jag mig inte att få ränna efter en fotograf som kravlar på koraller, något han fanns där för att hindra oss från att göra, och som verkade mer intresserad av att själv få bra bilder än att visa gästerna något..

Nåja, fick iaf oss visade 2-3 små mörka vackra nudisar och de stora tallrikskorallerna och fiskstimmen kunde vi ju själva hitta. Mest fashinerande det dyket var nog ändå de blixtsnabba barracudorna, blev bara ett silverskimmande stråk när de vände på 1/100 dels sekund, wow!