Namn: Lösen:

Dyk nr: 138, Turtle rock, similian, Thailand


DYKARE :
PARKAMRAT :
DM Pui + Anders  
DATUM :
2006-12-12
MAXDJUP :
17,3 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
443 ggr

Sikt : 10 - 15 m
Vikt : 10 punds
Luft : 12 L 200, 200 - 50 = 150 bar
Tid : 46 min
Djup, max/medel : 17,3 / 10,6 m
SAC : 19,0

Dyk 3
Detta dyket funderade jag på att skippa men då det av flera dm och instruktörer sades vara dagens bästa kunde jag ju alltid skippa nattdyket om det blev för jobbigt..

Platsen, Turtle rocks, blev en 11 av 10 vad det gällde Topografi och formationer som jag seriöst förälskar mig i, helt otroligt underbar plats! Stället bestod av sandbotten med olika helvackra och fantasieggande sten och korrallformationer som smedsstäd och hammare (ja, naturligt!), spiror och former som bara förde mig bak till barndommens saga Hattstugan och de små stugorna i den. Ovanpå detta en del swimtroughs och korall som bara var vacker, hit vill jag igen!

Såg mycket småfisk som vanligt, bla de vackra golden damsel och fire dartfish och någon blå/lila/silversimrande sak som var så vacker! Blev inte heller missnöjd när jag för en gångs skull lyckades hitta en fin lionfish på egen hand i sanden och fick se parrotfish.

Men, det häftigast kom när vi satt i båten efter dyket för vad dyker inte upp en låång stund i ytan vid båten om inte en stor green eller troligare Hawsbill sköldis! Säger bara samling vid relingen och fram med kameran för alla! Tiden kaaan ev berott på att den matades med grönsaker från båten.. happy :)