Namn: Lösen:

Dyk nr: 140, Koh Bon, Similian, Thailand


DYKARE :
PARKAMRAT :
DM Pui + Anders  
DATUM :
2006-12-13
MAXDJUP :
24,1 meter
DYKTID :
48 minuter
VISAD :
429 ggr

Sikt : 20-25 m
Vikt : 10 punds, 8 i viktfickorna + 2 på tanken, mycket trevligare!
Luft . 12 L 200, 190 - 35 = 155 bar
Tid : 48 min
Djup, max/medel : 24,1 / 13,4 m
SAC : 16, 56

Hoppade över första morgondyket då jag kände mig allmänt seg och trögtänkt och inte ett dugg dyksugen. Visade sig sedan vara ett klokt beslut då många kom upp mindre nöjda och mer eller mindre slut.. Strömen visst varit saftig och enligt Anders inte ett dyk jag uppskattat.

Dyk 1 (för mig, nr 2 för de andra)

Nästa suveräna upplevelse blev på Koh Bon, west ridge.
Oboy! Jippe! Hurra och yeeess vilket bra val! Dyket dominerades nämligen av åtminståne 2 olika mantor, den största på iaf 4 meter, som kom och for hela tiden under dyket!! Åh herregud så vackra, graciösa och mäktiga de är när de flyger fram! Var lyckligtvis inte den enda som fick diskutabel avvägning där ute i midvattnet när vi trollbands.. Såg även en stor giant trigger men, men.. :-)

Gjorde nästan ont att behöva signalera 50 bar när mantorna var kvar.. Nåja, gissa vad som cirkulerade nära under oss på stoppet.. *lyckligt brett flin* När säkerhetsstoppet var slut frågade Pui om det var ok att stanna kvar lite och cirkulera SAKTA lätt uppåt. Tja, 45 bar och 4,5 m till ytan är ju inte extrem risk så visst. 40 bar och vid 3 meter kom cirkulerafrågan igen och en pyttestund gled vi där och kikade på mantan innan vi gled upp, vilket toppendyk!

Efter dyket satt jag och slappade och hade det allmänt gott vid tanken på att jag nu på lucia satt här och blev bortskämd istället för att ha nervsammanbrott över barnens luciatåg och vårt vuxnas senare och sista veckan innan lovet efter det, livet var sååå gott och jag var såå nöjd!! :-)