Namn: Lösen:

Dyk nr: 529, Dalarö - "s/s Ingrid Horn"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-01-19
MAXDJUP :
36,5 meter
DYKTID :
47 minuter
VISAD :
830 ggr

För lat för att skriva en egen text så jag har snott allt rakt av från min Buddy Stefan:

Upprymda av sikten på Ingrid förra veckan så bestämde vi oss för att försöka få till en ny utfärd för ett återbesök.

I bilen på väg ut så var förväntningarna skyhöga. Det skulle minsan både mixas, fotas, penetreras och allt detta i bra sikt!
Micke fastnade i diverse sedvanliga bilköer och vi kom fram till hamnen precis före 1900 där vi träffade Wiking, Schillén och Carlsson som alla redan burit ombord sitt pick och pack. Vi lastade på vårt och bytte om för att sen ta oss ut till platsen.

Tremanna teamet skulle gå i vattnet först. Efter lite strul med läckande handskar och svårtända lampor så dök dom ner och vi började ta på oss paketen. Av någon anledning så ville inte Mickes blixtar arbeta idag så kameran fick vara kvar i båten och istället bestämde vi oss för att det skulle fan bli penetration i alla fall, rejält också..

Väl i vattnet verkar allt lovande. Sikten verkade vara bättre än förra veckan och vi börjar gå ner. Mick får lite problem med att tryckutjämna men efter ett litet tag är vi på väg ner och sikten är mer än lovande. Vi följer repet ut till aktern där vi stöter på första teamet. Deras lampor syns på ganska bra håll och vi passerar dem precis i aktern. Vår plan var att simma samma runda som förra gången men med penetration av bygget på babord sida.

När vi kommit ner bara några meter så blir sikten ganska mycket sämre. Visserligen bättre än vad det sägs bruka vara men inte lika bra som förra veckan. Vi gör våran runda men skippar penetrationen. Istället så sticker vi bara in överkroppen i diverse dörröppningar och tittar in. Vi såg vad vi tror är nedgången till maskin men den turen får vänta till en annan resa.

Vi kommer upp till ratten och Micke mäter den med armarna och når, vad jag såg, inte riktigt hela vägen. Den är mao stor...

På vägen tillbaka så slocknar min (lånade) HID på 17m och jag byter till ena lill lampan. Vi gör våra stopp på vägen upp och det var inte förrän slutet på sista stoppet som det började kännas kyligt. Men en extra huva vore kanske en vettig investering i alla fall.

Det blev kaffe och glada miner på däck under hemfärden :)


2x12: 25/30