Namn: Lösen:

Dyk nr: 281, Sverige, Värmdö, Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-12-31
MAXDJUP :
17,2 meter
DYKTID :
89 minuter
VISAD :
505 ggr

Då var det dax för ett nyårsdyk, och inte vilket nyårsdyk som helst, utan ett dom skulle sträcka sig över årsslaget :-)
Tanken med det här är nästan ett år gamalt, för att förra nyåret var så sjukt tråkigt, och dom innan det börjar bli lite väl mycket rutin...

Väl på plats hade man skaffat sig ett par stagar, föda i form av dykbullar, champange, kakor och julmust. Nutrienter packade i en drybag, och inne i den befann sig även en till drybag med två mössor, och en buff för själv ifall det skulle passa bättre under omständigheterna. Allt packat och riggat och klart, ioförsig var det inte mycket till riggning, då all utrustning alltid åker fullt ihopsatt, den enda gången något försvinner från paketet är det en regg vid fyllning, hmm, man kanske skulle kräva ett extra hål för enbart fyllning? Släpade ner lite grejer i förväg, och sen vandrades det iväg, och simmades ut. Riktigt skön kväll, helt vindstilla, inga vågor, och praktiskt taget helt stjärnklart, ovanpå allt var det närmare fullmåne som lyste upp naturen åt oss.

Framme en liten stund senare vid dunken, för för övrigt inte syns från land när det är mörkt, utan man får simma ut en bit på känn och sen lysa efter den. Inget problem, man vet ju på ett ungefär var den sitter. Drog ner direkt, hade fått lite tidsbrist fram till tolvslaget, trots allt att vi var på plats i god tid, men softat lite i bilen, som visade sig vara lite för länge tydligen.

En rolig grej man tänker på så här i efterhand är att man är lite väl bekväm av sig i vattnet. Bara en stackars stage vid sidan känns tomt, och en rätt positiv drybag med ett skummt innehåll känns bara naturligt. Allt bara flyter på, vi var inne i luftfickan på 2-3 minuter, och det var tom utan att stressa något, stefan fick tom tid att ta kort på bottentimern under den lilla turen dit, och då hann man tom göra ett klädsträck för stagarna, som visserligen aldrig användes, men ändå.

Väl inne i luftfickan välkomnade vi varandra till det bästa nyårsfirandet i år, och började med att plocka fram champange. Rätt mippligt då drybagen var rätt djup. Stötte på ett mindre aluminium problem men det fixxades lätt genom utilisering av tänder på godtyckligt sätt. Rätt mycket bubblor i champagnen för att ändå vara under tryck, dock var det mycket mindre bubblor än vanligt. Blev rätt trevliga ångor av herr champagne efter ett tag, stank verkligen i hela utrymmet. Dryck varvades med lite dykbullar och kort. Förbannade oss lite smått varför vi inte orkat köpa neodyme magneter och fixxat det där bordet vi funderade på så länge, men så blir det när man får lite slut på tid. Inte heller fanns det tid för andra dumheter/nödvändigheter som tex den där glöggvärmaren av kanthaltråd osv.

Underhöll oss nere i luftfickan praktiskt taget hela tiden. Sen blev det dock dags att ta sig upp igen. Hade inte riktigt tid att följa våran utdragna lina tillbaka och se hur den låg, den ligger antagligen över masten så ett litet projekt återstår att fixxa till det ordentligt, och fästa upp linan i aktern istället för närmare fören.

Lite sämre sikt än föregående dag, lite mer partiklar i vattnet närmare ytan.


2*12@Dx40 + 80cf@Dx40